Verkkouutiset

Ministeri Lännen Medialle: ”Ei syytä pitää Finnairia valtio-omisteisena”

Kansanedustajien peloista huolimatta Venäjän ei uskota peruuttavan ylilentolupaa, mikäli Finnair yksityistettäisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok) kommentoi Lännen Medialle sen toteuttamaa kyselyä. Lännen Media uutisoi perjantaina, että valtion omistajaohjauspäällikkö Eero Heliövaaran mukaan Finnair pitäisi kiireesti yksityistää. Hänen mukaansa Finnairin olisi turvallisinta yhdentyä isomman konsernin kanssa.

Lännen Media tiedusteli kansanedustajilta mielipidettä Finnairin yksityistämisestä. Suurin osa vastanneista oli sitä vastaan muun muassa sillä perusteella, että Venäjän ylilennot saattaisivat vaarantua.

Finnairilla on lupa ylilentoihin silloin, kun se on suomalaisomistuksessa. Heliövaaran mukaan ylilentolupaan ei tarvita valtion enemmistöomistusta, vaan kotimainen omistus riittää.

– Olisi arvokasta, että asia selkiytyisi kansanedustajille, ministeri Kai Mykkänen toteaa Lännen Medialle.

Ministeri ei näe ongelmia, mikäli Finnair halutaan yksityistää. Hän ei myöskään usko, että Venäjän intresseissä olisi peruuttaa ylilentolupaa, mikäli valtio luopuisi enemmistöomistajuudestaan.

– Sillä on itsellään aika paljon pelissä, kun puhutaan lentoliikenteen ylikuluista, hän toteaa.

Mykkäsen mukaan Finnairin kehittäminen on välttämätöntä, jotta Suomen keskeisin lentokenttä pysyy vilkkaana. Yksityistäminen tukisi hänen mukaansa tätä kehitystä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)