Verkkouutiset

Matti Vanhanen demarien välikysymyksestä: He listaavat kaikki ennakkoluulonsa ja pelottelut

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen hämmästelee SDP:n välikysymystä Facebookissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– SDP teki välikysymyksen. En ole tainnut tällaista ennen nähdä. He listaavat siinä kaikki ennakkoluulonsa ja pelottelut, Matti Vanhanen toteaa.

SDP listaa liudan kysymyksiä hallituksen vastattavaksi. Oppositiopuolue kysyy muun muassa, kuuluuko hallituksen suunnitelmiin sosiaali- ja terveydenhuolto, jossa julkinen valta ei voi tuottaa kansalaisille tärkeitä peruspalveluja muutoin kuin osakeyhtiönä ja kilpailussa isojen ulkomaisten monikansallisten yritysten kanssa?

Niin ikään SDP haluaa tietää, aikooko hallitus yhtiöittää Suomen tiet, rautatiet ja meriväylät ja aikooko hallitus muuttaa Suomen teillä kulkemisen maksulliseksi sekä aikooko hallitus pilkkoa VR:n ja Postin sekä myydä näin syntyvät uudet yhtiöt markkinoille?

SDP kysyy myös, aikooko hallitus toteuttaa suunnitelmansa työttömien ilmaistyöstä, vaikka tämä vaarantaisi hallituksen tavoitteleman laajan työmarkkinaratkaisun ja salliiko hallitus opettajankoulutuksen lakkauttamisen Savonlinnassa? Kyseisen päätöksen on tehnyt Itä-Suomen yliopisto, ei hallitus.

Ja vielä SDP kysyy, onko koko hallitus esitettyjen hankkeiden takana ja onko hallitus yhtenäisesti viemässä eteenpäin tänä keväänä julkistettuja uusia yhtiöittämissuunnitelmia ja taksiliikenteen vapauttamista?

Matti Vanhanen toivoo, että ”hallitus laskee vastaukseensa, paljonko SDP-hallitukset ovat myyneet eli ”yksityistäneet” valtion omaisuutta ja verrattakoon sitä (Juha) Sipilän (kesk.) hallituksen saldoon”.

– Vastauksen voisi lopettaa siihen. SDP voisi havaita sen, että meillä on heidän kautensa jälkeen nyt uusi hallitus, joka saa aikaan päätöksiä, uudistaa ja tekee yhteistyötä Suomen ongelmien voittamiseksi, Vanhanen totea.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)