Kansa suhtautuu neutraalisti muuttoliikkeeseen etelän keskuksiin

Enemmän kuin kaksi viidestä (43 %) suhtautuu neutraalisti maan sisäiseen muuttoliikkeeseen kohti etelän kaupunkikeskuksia.

  • LKS 20150123   LKS 20130723 Opiskelijat muuttivat uuteen Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön eli HOAS:n Intiankadun asuntoon 31. elokuuta 2007. LEHTIKUVA / EVELIINA MUSTONEN

    Etenkin keskustan ja perussuomalaisten kannattajat suhtautuvat kielteisesti muuttoliikkeeseen etelän keskuksiin.

    ()

Reilu kolmannes (36 %) kielteisesti. Myönteisesti suhtautuvia löytyy seitsemäsosan verran (14 %), käy ilmi KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksesta.

Ylemmät toimihenkilöt (31 %) ja kokoomuksen (28 %) kannattajat suhtautuvat maan sisäiseen muuttoliikkeeseen kohti etelää ja alueellisia kasvukeskuksia keskimäärää useammin myönteisesti.

Kielteisesti suhtautuvia löytyy tuntuvasti useammin yrittäjien (50 %), työttömien (44 %), SAK:n (48 %) ja STTK:n jäsenten (51 %), keskustan (52 %) ja perussuomalaisten (53 %) keskuudesta.

Enemmistö taajaan asutuissa (53 %) ja maaseutumaisissa (56 %) kunnissa asuvista suhtautuu maan sisäiseen muuttoliikkeeseen kohden etelän kasvukeskuksia kielteisesti.

Oman asuinmaakunnan sisäiseen muuttoliikkeeseen kohti alueellisia kunta- ja kaupunkikeskuksia suhtaudutaan vähemmän kielteisesti kuin koko maata koskevaan muuttoliikkeeseen kohden etelää. Joka toinen (50 %) suhtautuu asuinmaakunnan sisäiseen muuttoliikkeeseen neutraalisti. Vajaa viidennes (18 %) suhtautuu myönteisesti ja viidennes (20 %) kielteisesti.

Maakunnan sisäinen muuttoliike harmittaa keskimäärää useammin maaseutumaisessa asuinympäristössä ja omakotitaloissa asuvia.

Keskustan kannattajien keskuudessa on muiden puolueiden kannattajia enemmän niitä, jotka suhtautuvat kielteisesti maakunnan sisäiseen muuttoliikkeeseen kohti alueellisia kunta- ja kaupunkikeskuksia. Kokoomuksen ja vihreiden tukijoiden keskuudessa on puolestaan keskimäärää enemmän myönteisesti suhtautuvia myönteisesti.

KAKS - Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy. Tutkimusaineisto on koottu Gallup Kanavalla 14.-18.4. Haastatteluja tehtiin yhteensä 1036. Vastaajat edustavat maamme 18-75-vuotiasta väestöä. Tulosten virhemarginaali on suurimmillaan vajaat kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.