Verkkouutiset

The Independent uutisoi suomalaismiehen käyneen Muumimaailmassa joka päivä 17 vuoden ajan

Ennätyksen saavuttanut valokuvaaja tekee poikkeuksen vain sadepäivinä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

The Independentin jutussa kerrotaan valokuvaaja Tauno Vintolan tehneen jotain jota kukaan muu maailmassa ei ole tehnyt. Hän on käynyt lähes joka päivä Muumimaailmassa, ”no, paitsi jos sataa” rankasti.

Taustalla on, että Vintola on eläkkeellä ja Muumimaailma sijaitsee hänen kotinsa lähellä Naantalissa. ”Se on mukava paikka käydä ja uusia asioita tapahtuu melkein päivittäin”.

Tauno Vintola on niin ikään kuvannut Muumimaailmaa lähes päivittäin. The Independentin mukaan tästä on syntynyt melkoinen 5 000 valokuvan taideprojekti.

Kaikki alkoi, kun Dennis Livson kysyi vuonna 2000, haluaisiko Vintola vapaan pääsyn Muumimaailmaan kuvia ottaakseen. Valokuvista ei maksettaisi, mutta hän pääsisi myymään niitä. Vintola halusi; Käyntimääristä ei sovittu tarkemmin.

”Puisto on avoinna myös ollessaan kiinni – kuka tahansa voi tulla kävelemään. Tietysti ikävöin niitä (hahmoja, kun puisto on kiinni). Ne ovat kuin toinen perhe”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)