Verkkouutiset

MTV:n kysely: Vain neljä prosenttia vastustaa pienpanimoiden ulosmyyntioikeutta

MTV:n tekemän alkoholilakikyselyn mukaan suomalaiset kannattavat pienpanimoiden ulosmyyntiä ja vastustavat ala-ikäisten anniskelua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kyselyyn vastanneista valtaosa eli 89 prosenttia sallisi pienpanimoiden myyvän enintään 5,5 prosenttia sisältäviä juomia suoraan kuluttajille. Mahdollista lain muutosta vastusti vain neljä prosenttia vastaajista.

Harva sen sijaan kannatti 16-vuotta täyttäneiden alaikäisten sallimista anniskella alkoholia edes vuorovastaavan valvonnassa. Tätä mieltä oli 52 prosenttia vastaajista. Verkkopaneelissa toteutetussa kyselyssä vastanneet perustelivat kantaansa muun muassa 16-vuotiaan riittämättömällä elämänkokemuksella ja harkintakyvyn puutteella.

– Kännikala voi esimerkiksi uhkailemalla saada lapsen tarjoilemaan itselleen, vaikka juopumuksen aste on jo sitä luokkaa, että no more is the law pitäisi olla itsestään selvyys, kuului yksi kommentti.

Verkkopaneelissa toteutettu tutkimus tehtiin tällä viikolla ja siihen vastasi 1 300 suomalaista. Tutkimuksen teki Corefiner Oy MTV:n toimeksiannosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)