Verkkouutiset

PAM:n järjestöjohtaja arvioi MTV:lle sopimukseen osallistumista: Fifty-fifty

Palvelualojen ammattiliiton (PAM) järjestöjohtaja Niina Koivuniemi arvioi, että järjestön osallistuminen yhteiskuntasopimukseen on nyt mahdollista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Koivuniemen mukaan mahdollisuudet pyörtää PAM:n aiempi päätös yhteiskuntasopimuksen hylkäämistä on nyt mahdollista, kun veronkevennyksille on edellytykset.

– Fifty-fifty, Niina Koivuniemi arvioi sopimuksen hyväksymisen mahdollisuuksia MTV:n Uutisille.

Koivuniemen mukaan paikalliseen sopimiseen sisältyvä selviytymislauseke on kuitenkin edelleen ongelmallinen järjestölle. Lausekkeessa on kyse mahdollisuudesta joustoihin työehdoissa silloin, kun yritys on kriisissä, ja työntekijöitä uhkaisi irtisanominen. Koivuniemen mielestä lauseketta pitäisi muokata sellaiseksi, että sen turvin yritys ei voisi saada kilpailuetua.

Työmarkkinakeskusjärjestöt pääsivät torstaina sopuun niin sanotun Suomen mallin eli vientivetoisen palkkaneuvottelumallin perusteista. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi, että järjestöjen sopu luo hyvät edellytykset veronkevennyksille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)