PAM:n järjestöjohtaja arvioi MTV:lle sopimukseen osallistumista: Fifty-fifty

Palvelualojen ammattiliiton (PAM) järjestöjohtaja Niina Koivuniemi arvioi, että järjestön osallistuminen yhteiskuntasopimukseen on nyt mahdollista.

  • LKS 20160308 // LKS 20151113 Palvelualojen ammattiliitton PAMin  liittokokous Helsingissä 2. kesäkuuta 2015. LEHTIKUVA / AKU HÄYRYNEN

    PAM:n osallistuminen yhteiskuntasopimukseen on mahdollista.

    ()

Koivuniemen mukaan mahdollisuudet pyörtää PAM:n aiempi päätös yhteiskuntasopimuksen hylkäämistä on nyt mahdollista, kun veronkevennyksille on edellytykset.

– Fifty-fifty, Niina Koivuniemi arvioi sopimuksen hyväksymisen mahdollisuuksia MTV:n Uutisille.

Koivuniemen mukaan paikalliseen sopimiseen sisältyvä selviytymislauseke on kuitenkin edelleen ongelmallinen järjestölle. Lausekkeessa on kyse mahdollisuudesta joustoihin työehdoissa silloin, kun yritys on kriisissä, ja työntekijöitä uhkaisi irtisanominen. Koivuniemen mielestä lauseketta pitäisi muokata sellaiseksi, että sen turvin yritys ei voisi saada kilpailuetua.

Työmarkkinakeskusjärjestöt pääsivät torstaina sopuun niin sanotun Suomen mallin eli vientivetoisen palkkaneuvottelumallin perusteista. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) arvioi, että järjestöjen sopu luo hyvät edellytykset veronkevennyksille.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.