Verkkouutiset

MTS:n tutkimus: Nato-jäsenyyden kannatus pomppasi ennätyslukemiin

Suomen Nato-jäsenyyttä kannattaa Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tutkimuksessa nyt 30 prosenttia suomalaista. Luku on MTS:n mittaushistorian korkein.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lähes kolmannes suomalaisista katsoo, että Suomen tulisi pyrkiä sotilasliitto Naton jäseneksi. Suomen Nato-jäsenyyttä kannattaa 30 prosenttia ja vastustaa 60 prosenttia suomalaisista. 10 prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Tiedot selviävät Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan vuotuisesta kyselytutkimuksesta.

Nato-jäsenyyden kannatus on noussut lähes kymmenyksen edellisvuoteen verrattuna. Tällöin Nato-jäsenyyttä kannatti MTS:n tutkimuksessa 21 prosenttia ja vastusti 70 prosenttia suomalaisista.

Nato-jäsenyyden kannatus on tuoreessa kyselyssä myös korkein, mitä MTS:n tutkimushistoriassa on mitattu. 28 prosentin lukemat on mitattu vuosina 2005, 2008 ja 2009.

Vihreiden kannattajissa isoin harppaus

MTS:n tutkimuksen mukaan kaikkien puolueiden kannattajissa Nato-jäsenyyteen suhtaudutaan nyt edellisvuotta suopeammin.

Poikkeuksen tekee vasemmistoliitto, jonka kannattajista 11 prosenttia niin tänä kuin viime vuonnakin piti Nato-jäsenyyttä tarpeellisena.

Kokoomuksen kannattajista Nato-jäsenyyttä tukee nyt 62 prosenttia, kun luku viime vuonna oli 41 prosenttia.

Eniten on noussut vihreiden Nato-kannatus. Vihreitä kannattavista 30 prosenttia on nyt sitä mieltä, että Suomen tulisi pyrkiä Naton jäseneksi, kun viime vuonna näin ajatteli 13 prosenttia.

Tutkimusta varten haastateltiin noin tuhat henkilöä. Haastattelut tehtiin 26.9. – 12.10.2014. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös: Suomalaisten halussa nostaa puolustusrahoja historiallinen harppaus

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)