Verkkouutiset

”Ei voi todeksi uskoa salassa valmisteltua uudistusta” – MTK tyrmistynyt

MTK:n elinkeinopolitiikka- ja yrittäjyysvaliokunta kertoo olevansa tyrmistynyt ympäristöhallinnon päätöksenteon valmistelusta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

MTK:n elinkeinopolitiikka- ja yrittäjyysvaliokunnan mukaan luonnonsuojelun ja ympäristöntilan edistämiselle on haitallista, jos merkittävä osa päätöksenteosta siirretään pois maakunnista valtion keskushallintoon. Nykyisen aluehallinnon tehtävien siirtäminen tulevaan keskushallintoon on valiokunnan mielestä maakuntauudistuksen tavoitteiden ja hengen vastaista.

Keskittämällä luonnonsuojelun päätöksenteko maakuntiin varmistettaisiin valiokunnan mukaan monimuotoisuuden edistäminen osana maakuntien toimintaa. Lupa- ja valvontavirastolle ei valiokunnan mielestä löydy luonnonsuojelussa luontevaa roolia, ja esitetty luonnonsuojelutehtävien jako maakunnan ja keskushallinnon kesken johtaa tehottomaan malliin, joka erkaannuttaa ympäristöasiat muusta valmistelusta.

– Valiokunta ei voi uskoa todeksi salassa valmisteltua uudistusta, jonka mukaan lupa- ja valvontaviraston ympäristöosastolle rakennettaan erillinen ympäristöasioiden yleisen edunvalvonnan yksikkö. Valiokunnan mielestä yksikkö – joka omaa puuttumisvaltuudet kaikkeen – johtaa valtapeliin, jonka mielivallan alle niin ympäristö kuin kansalaiset joutuvat. Tämä luo hallinnon alan sisälle ristiriitaisia tulkintatilanteita, joissa kansalaisten oikeusturva ja yhdenmukainen kohtelu vaarantuvat. Hyvään hallintoon ei voi kuulua epätietoisuus tulevasta. MTK:n tiedotteessa todetaan,

Elinkeinopolitiikka- ja yrittäjyysvaliokunnan mukaan salamyhkäinen lupa- ja valvontaviraston valmistelu ei kuulu nykyiseen hyvän hallintotavan ja läpinäkyvän päätöksenteon kulttuuriin. Vastuussa olevien ministereiden pitää valiokunnan mielestä kantaa vastuunsa ja puuttua valmisteluun viipymättä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)