Verkkouutiset

Pökkelöitä tulossa metsään sähkölinjojen viereen

Sähkökatkoksia aiheuttavista riskipuista ryhdytään tekemään sähkölinjojen reunoille tekopökkelöitä metsänomistajan suostumuksella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC ryhtyvät yhdessä Energiateollisuus ry:n kanssa tuottamaan lahopuuta ja kolopuita sähkölinjojen reunoille.

Suomen metsissä on MTK:n mukaan noin 70 000 kilometriä ilmajohtoja. Erityisesti lehtipuut ja riukuuntuneiden mäntyjen katkeaminen ja taipuminen sähköjohtojen päälle aiheuttavat ongelmia.

Hanke lisää MTK:n mukaan metsien monimuotoisuutta, parantaa sähkönjakelun luotettavuutta sekä tuo kustannussäästöjä. Sähkökatkoksia aiheuttavista riskipuista tehdään tekopökkelöitä metsänomistajan suostumuksella.

MTK:n metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirolan mukaan monimuotoisuudesta huolehtiminen on edellytys metsien kestävälle ja kasvavalle käytölle.

– Yksittäisillä haavoilla, raidoilla ja koivuilla voi olla suuri merkitys hömötiaiselle. Metsätalouden kannattavuutta niiden pökkelöiminen ei vaaranna, Tiirola toteaa MTK:n tiedotteessa.

Toimintamallia testataan pilottihankkeessa yhdessä verkkoyhtiöiden kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)