Verkkouutiset

MTK pitää korvauksia Venäjän tuontikiellosta liian vaatimattomina

Suomalaiset viljelijät odottavat Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliiton mukaan edelleen poliittisten päättäjien kantavan suuremman vastuun poliittisista päätöksistään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

MTK:n toiminnanjohtajan Antti Sahin mukaan suomalaiset viljelijät ovat pettyneitä EU:n vaatimattomiin päätöksiin korvata Venäjän tuontikiellon aiheuttamia menetyksiä. Hän muistuttaa Venäjän tuontikiellon syntyneen poliittisten päätösten johdosta eikä viljelijöiden toimesta.

Maidon hinta on nyt noin 20 prosenttia alhaisempi kuin ennen Venäjän tuontikieltoa, mikä on MTK:n mukaan aiheuttanut suomalaisille maidontuottajille 150–200 miljoonan euron menetykset.

Maitotuotteiden osuus Suomen elintarvikeviennistä ennen Venäjän tuontikieltoa oli noin 40 prosenttia.

– Venäjän tuontikielto osoittaa, kuinka vaarallista liian suuri riippuvuus yhdestä markkina-alueesta voi koko elintarvikeketjulle olla. Samalla se osoittaa, että poliittisissa kriiseissä kauppapolitiikka voi edelleen olla yksi helpoimmin käyttöön otettavista keinoista vastapuoleen vaikutettaessa, Sahi toteaa MTK:n tiedotteessa.

MTK:n mukaan ulkomaisten elintarvikkeiden tuonti on erityisesti viime vuosina voimakkaasti kasvanut, mutta vastaavaa kasvua ei viennissä ole tapahtunut.

Sahin mielestä suomalaisten elintarvikkeiden viennin kasvattamiseen olisi kuitenkin paljon mahdollisuuksia. Hän puhui asiasta The Impact of Current EU-Russia Relations on the Agri-food Sector –seminaarissa tiistaina Helsingissä.

MTK ilmaisee myös tukensa niille toimille, joilla Venäjän ja Ukrainan välinen poliittinen kriisi saadaan purettua, jotta myös kaupalliset suhteet Venäjän kanssa saataisiin palautettua normaalille tasolle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)