Verkkouutiset

Keskustan piirivaikuttajat MT:lle: Bernerin ehdotus tulisi heittää roskakoriin

Keskustan piirien puheenjohtajat tyrmäävät autojen seurantajärjestelmän, mutta hyväksyvät väylien siirtämisen valtionyhtiöön, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Autoihin liitettävä seurantajärjestelmä saa keskustavaikuttajilta lähes täydellisen tyrmäyksen. Yhdeksästä Maaseudun Tulevaisuuden tavoittamasta piirijohtajasta seitsemän tyrmää seurannan kokonaan. Kaksi on valmis hyväksymään sen, jos tietoturvasta voidaan varmistua.

– Tämän hallituksen päämäärä on nimenomaan vähentää valvontaa Suomessa. Bernerin ehdotus tulisi heittää roskakoriin, ruotsinkielistä piiriä edustava Peter Albäck sanoi.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on vakuuttanut, että pakollista seurantaa ei autoihin esitetä, vaan auton käytöstä voisi maksaa myös kuukausimaksulla.

Auto- ja polttoaineverojen korvaamiseen käyttömaksuilla keskustavaikuttajat suhtautuvat myönteisemmin. Maksujen vaikutus paljon autoa käyttävien maaseudun asukkaiden asemaan herättää kuitenkin huolta.

– En hyväksy sitä, että hyötyajoa tekevää maaseudun asukasta ja mökkiajoa tekevää kaupunkilaista verotetaan samoista kilometrimääristä samalla tavalla, sanoi Timo Silvan Etelä-Hämeestä.

Bernerin esitys tie- ja rataverkkojen siirtämisestä valtionyhtiöön saa tukea päähallituspuolueen piirien puheenjohtajilta. Kuusi MT:n tavoittamasta yhdeksästä piirijohtajasta suhtautuu liikenneverkkoyhtiöön ainakin varovaisen myönteisesti.

– Hyväksyn valtion omistaman yhtiön. ”Infra Oy” oli esillä jo eduskuntavaaliohjelmassamme, joten se ei tule yllätyksenä. Pidän äärimmäisen tärkeänä, että pienimmistä ja syrjäisemmistäkin teistä ja niiden kunnosta kyetään huolehtimaan, sanoi Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Matias Ojalehto.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)