MT: Lähes puolet suomalaisista ei halua lisää ministereitä

Ehdottomimmin ministerien määrän lisäystä vastustavat perussuomalaisten ja SDP:n kannattajat, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

  • LKS 20170308 LKS 20160308 LKS 20150529 Keskustan pääministeri Juha Sipilän johtama uusi hallitus piti tiedotustilaisuuden valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa 29. toukokuuta 2015 Helsingissä. Ryhmäkuvassa vasemmalta oikealle oikeuskansleri Jaakko Jonkka, oikeus- ja työministeri Jari Lindström, Puolustusministeri Jussi Niinistö, Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Elinkeinoministeri Olli Rehn, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka, valtiovarainministeri Alexander Stubb, pääministeri Juha Sipilä, ulkoasiainministeri Timo Soini, perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, sisäministeri Petteri Orpo, sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä, maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen. ...  New Finnish Prime Minister, Centre Party's chairman Juha Sipila (8th from L) and his government in a press conferance in Helsinki, Finland on May 29, 2015. Finland's new three-party coalition government took office on Friday. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Pääministeri Juha Sipilän hallitukseen nimitettiin aiempaa vähemmän ministereitä.

    ()

Hallituksen ministerimäärän lisäystä vastustaa 45 prosenttia. Ajatusta kannattaa 30 prosenttia. Joka neljäs äänestäjä ei ota asiaan kantaa tai pitää sitä samantekevänä.

Vain keskustan kannattajista yli puolet pitää ministerien määrän lisäämistä tarpeellisena. Lisäystoive voittaa vastustuksen prosenttiluvuin 54–25.

Myös kokoomuksen kannattajissa on ministerien määrän lisäämisen kannattajia enemmän kuin vastustajia, luvuin 44–36.

Ehdottomimmin ministerien määrän lisäystä vastustavat perussuomalaisten ja SDP:n kannattajat. Heistä ajatusta vastustaa useampi kuin joka toinen.

Oikeusministerille kannatusta

Vastaajia pyydettiin nimeämään sopiva tehtävä kolmelle ministerille. Neljännes vastaajista ei nimennyt yhtään tehtävää.

Eniten kannatusta sai oikeusministeri. Sen nimesi 46 prosenttia kaikista vastaajista eli noin kaksi kolmasosaa kantaa ottaneista.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiselta (kesk.) jakoon menisivät ympäristöministerin tehtävät ja opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselta (kok.) opetusministerin tehtävät.

Osa olisi valmis siirtämään perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulalta (kesk.) sote-asiat uudelle ministerille. Kannatusta sai myös ajatus uudesta yrittäjyysministeristä, etenkin kokoomuslaisilta ja perussuomalaisilta.

Maaseudun Tulevaisuus ja Gallup Elintarviketieto kysyivät suhtautumista hallituksen kokoon viime viikonvaihteessa 1 011 vastaajalta.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.