Verkkouutiset

Maanpuolustuskoulutusyhdistys aloittaa yt-neuvottelut

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK aloittaa toiminnan uudelleen organisointia koskevat yhteistoimintaneuvottelut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtionvarainministeriön talousarvioesityksessä MPK:n valtionavuksi vuodelle 2017 esitettiin 400 000 euron laskua verrattuna vuoteen 2016.

MPK:n yhteistoimintaneuvotteluissa käsitellään yhdistyksen taloudellista ja tuotannollista tilaa sekä siitä mahdollisesti aiheutuvia uudelleenjärjestelyjä. Neuvottelut koskevat koko henkilöstöä, toiminnan ja organisaation uudelleenjärjestelyä sekä sen seurauksena henkilöstöön mahdollisesti kohdistuvia toimenpiteitä.

Työnantajan alustavan käsityksen mukaan MPK:n henkilöstö saattaa vähentyä noin kymmenellä henkilötyövuodella.

Neuvottelujen aloittamisen syynä on valtionavun tason pieneneminen ja toimintamäärärahojen epävarmuus. Samanaikaisesti yleisen kustannustason nousu ja uudet menoerät vaikeuttavat toiminnan kehittämistä.

– Se, että toimintamäärärahat vahvistetaan vasta vuoden lopussa, tekee seuraavan vuoden suunnittelun hankalaksi. Tällä hetkellä MPK:n mahdollisuudet reagoida muutoksiin ovat liian heikot, toteaa MPK:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Peltomäki.

Mahdolliset toimenpiteet valmistaudutaan toteuttamaan 1.1.2017 alkaen. Peltomäen mukaan yksityiskohdat täsmentyvät neuvotteluiden edetessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)