"Järjetöntä, kiusaamista" - suora kuuden kaistan moottoritie saa 80 km/h -rajoituksen

Espoolaiskirjoittajan mielestä Länsiväylää koskevat suunnitelmat ovat järjettömiä.

  • LKS 20121214 Lunta pöllyää Länsiväylällä Espoossa 11. joulukuuta 2012. Suomen etelä- ja keskiosaan sataa tänään lisää lunta. Lumisade runsastuu vähitellen, ja ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä etelästä alkaen. Lunta sataa eniten Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. STR / LEHTIKUVA Mikko Stig

    Helsingin ja Espoon Länsiväylän moottoritien nopeusrajoitukset ovat tiukat.

    ()

Espoolainen Esa Sairio kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastolla, että nopeusrajoituksiin on saatava järkeä. Hänen mukaansa lain kunnioitus heikkenee, kun autoilijoita kiusataan liian alhaisilla rajoituksilla.

Länsiväylällä on juuri parannettu tieosuutta Espoon Suomenojalta Kivenlahteen. Moottoritie on kuusikaistainen, aivan suora ja tiellä on meluesteet. Tälle osuudelle on nyt asetettu 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

– 80:n rajoitus tuolle välille on järjetön, Saario kirjoittaa.

– Ruuhkat eivät saa olla nopeuden alentamisperuste, koska niiden kesto on lyhyt. Lain kunnioitus heikkenee heikkenemistään, kun autoilijoita kiusataan liian alhaisilla rajoituksilla. Tavallisista autonkäyttäjistä tehdään lainrikkojia, kun liian alhaista rajoitusta ei noudateta.

Saario kehottaa palauttamaan kohdalle 100 kilometrin tuntinopeusrajoituksen.

– Normaali ihminen ajaa hiljempaa liukkaalla, ruuhkissa tai muuten huonoissa olosuhteissa. Hyvin pieneen kaahariryhmään eivät auta mitkään rajoitukset.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.