Verkkouutiset

Aika tarkistaa kesämökin paloturvallisuus

Paloturvallisuusasiat kannattaa käydä systemaattisesti läpi heti mökkikauden alussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toimivat palovaroittimet, poistumisreitit ja taito käyttää alkusammutusvälineitä ovat vapaa-ajan asunnollakin avainasemassa, muistuttaa Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK.

Palovaroittimen toiminta on syytä tarkastaa, koska paristo tai koko palovaroitin on saattanut mennä epäkuntoon kylmässä ja kosteassa.

Tulisijaa pitäisi lämmittää varovasti ensimmäisillä kerroilla talven jälkeen.

– Liian nopea lämmittäminen saattaa aiheuttaa halkeamia tulisijaan tai hormeihin. Pienellä määrällä palavaa paperia tarkastetaan, että hormi vetää.

Myös sähkö- ja kaasulaitteiden kunto on syytä tarkastaa talven jälkeen. Kosteus ja kylmyys ovat saattaneet aiheuttaa vahinkoja tai hiiret ovat voineet jyrsiä johtoja. Älä käytä viallisia laitteita, vaan korjauta ne tai vaihda uuteen.

Kaasun käytössä ovat vaarana häkä, kaasuvuodot ja vuodosta räjähdysmäisesti syttyvä palo.

– Taivuta letkua jyrkästi mutkalle; jos näet halkeamia, vaihda letku uuteen. Liitosten tiiviyden voi tarkistaa sivelemällä saippualiuosta liitoskohtiin; jos tulee kuplia, liitokset pitää kiristää, SPEK neuvoo.

SPEK:n mukaan tulipaloissa on huhtikuun loppuun mennessä kuollut 31 ihmistä, joista huhtikuussa menehtyi 4. Viime vuonna vastaavaan aikaan tulipaloissa oli kuollut 41 henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)