Ministeriö tukee sähköisen puukaupan perustamista

Maa- ja metsätalousministeriö on myöntänyt 400 000 euron avustuksen Suomen Puukauppa Oy:lle sähköisen puukauppapaikan perustamiseen.

  • LKS 20150301 - Rovajärven ampuma-alueelta hakattuja puita varastoituna suuriin pinoihin Rovaniemen ja Kemijärven välisen tien varteen 27. helmikuuta 2015. Metsähallitus on pitkään keskittänyt suuren osan Lapin energiapuukorjuustaan Rovajärven ampuma-alueelle. LEHTIKUVA / JOUNI KELA

    Sähköinen puukauppa on osa hallitusohjelman kärkihanketta.

    ()

Sähköinen puukauppapaikka on konkreettinen esimerkki uudesta palvelusta, joka tehostaa metsävaratietojen hyödyntämistä ja edistää metsäalan digitalisaatiota. Puukauppapaikan rakentaminen on osa hallitusohjelman Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihanketta ja sen Metsätieto ja sähköiset palvelut -osion toteutusta.  

Sen tavoitteena on tehostaa metsävaratietojen hyödyntämistä parantamalla tiedon laatua ja liikkuvuutta sekä kehittämällä sähköisiä palveluita.

– Sähköinen puukauppapaikka on konkreettinen esimerkki metsäalan yhteistyöstä, joka mahdollistaa tuottavuuden parantamisen ja uusien toimintamallien käyttöönoton. Hankkeen menestyksekäs toteuttaminen luo pohjaa myös tulevalle yhteistyölle, jota metsäalalla edelleen tarvitaan, toteaa osastopäällikkö Juha S. Niemelä maa- ja metsätalousministeriöstä.

Uusi palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön alkuvuodesta 2017. Toteutuessaan sähköinen puukauppa on metsänomistajille maksuton ja kaikkien metsäalan toimijoiden käytössä.

– Myönnetty avustus on tärkeä osa investoinnin rahoitusta. Vaikka Suomen Puukauppa Oy:n osakkaat rahoittavat valtaosan aloitusvaiheen investoinnista, avustuksen saaminen lopulta mahdollistaa suunnitelmien toteuttamisen, sanoo Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä.

Sähköisen puukauppapaikan investoinnista vastaa Suomen Puukauppa Oy, jonka osakkaana on 29 puun ostajia ja myyjiä edustavaa metsäalan yritystä tai yhteisöä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.