"Kuin pimeältä keskiajalta" – Mikko Kärnä vaatii estämään kreationismin leviämisen

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) tyrmää kansalaispuolueen puheenjohtajan Sami Kilpeläisen vaatimukset evoluutioteorian opetuksen kieltämisestä.

  • LKS 20170528 LKS 20161122 Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä ennen eduskunnan täysistuntoa Helsingissä tiistaina 8. marraskuuta 2016. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Mikko Kärnä.

    ()

Mikko Kärnä on aiemmin kritisoinut myös perussuomalaisten Laura Huhtasaarta evoluution kiistämisestä.

(Sami) Kilpeläisen ja Huhtasaaren puheet ovat vastuuttomia ja kuin suoraan pimeältä keskiajalta. Kansalaispuolue ja perussuomalaiset yrittävät kalastella ääniä tukeutuen suoraan Donald Trumpin pelikirjaan. On huolestuttavaa, että tällaiset pseudotieteelliset näkemykset leviävät yhteiskunnassamme. Evoluutio on absoluuttinen, todistettu fakta. Kreationismi puolestaan on arvotonta humpuukia, Kärnä sanoo.

Hän korostaa, että Suomessa on uskonnonvapaus, mutta uskontoa ei saa sekoittaa koulun tiedeaineiden kasvatustehtävään.

– Arvostan jokaisen henkilökohtaista vakaumusta, mutta uskontoa ei tule sekoittaa biologian opetukseen millään tavalla. Kilpeläisen ja Huhtasaaren tie on sama tie, jota heidänkin halveksumansa äärijärjestöt, kuten ISIS, kulkevat. On pöyristyttävää, että tällaisia esitetään vakavalla naamalla, Kärnä sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.