Verkkouutiset

”Lentoyhtiöt kohdistavat miesmatkustajiin seksistisistä ja leimaavaa sukupuolisyrjintää”

Miesten tasa-arvoyhdistys tuomitsee lentoyhtiöiden miesmatkustajiin kohdistaman suupuolisyrjinnän.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdistys viittaa julkisuutta saaneeseen Norwegian-lentoyhtiön lennolla Helsingistä Ouluun sattuneeseen tapaukseen lokakuun puolivälissä

Tapauksessa yhtiön vastaanottovirkailija ei suostunut päästämään yksin matkustanutta 10-vuotiasta tyttöä istumaan miespuolisen perhetuttavan viereen matkan ajaksi, vaikka tytön perhe sitä toivoi.

Norwegianin mukaan sillä ei ole ohjeistusta, jossa kiellettäisiin yksin matkustavien lasten sijoittaminen miesten viereen yhtiön lennoilla. Lentoyhtiön mukaan tapauksessa oli kyse väärinymmärryksestä.

– Syrjivää käytäntöä ei kuitenkaan selvästi tuomittu. Nähtäväksi jää, toistuuko väärinymmärrys. Koska tällainen kielto koskee vain yksin matkustavien lasten sijoittamista miesmatkustajien, mutta ei naismatkustajien, vierelle, kyse on selvästi sukupuoleen liittyvistä seksistisistä ja leimaavista ennakkoluuloista sekä sukupuolisyrjinnästä, Miesten tasa-arvo ry sanoo tiedotteessaan.

Yhdistyksen mukaan useilla lentoyhtiöillä on käytössään ohjeistus, joka kieltää yksin matkustavien lasten istuttamisen miesmatkustajien viereen lennoilla. Näitä ovat muun muassa Air France ja British Airways.

Yhdistys kyselee, miksi tällaista käytöstä katsotaan vuodesta toiseen läpi sormien?

– Miksi tasa-arvoviranomaiset ja lentoyhtiöiden valvonnasta ja luvista vastaavat liikenneviranomaiset eivät ole puuttuneet näihin ohjeistuksiin? Voiko kukaan edes kuvitella, että tällaiset leimaavat ja syrjivät käytännöt vain hiljaisesti hyväksyttäisiin, jos ne kohdistuisivatkin miesten sijasta naisiin?

Miesten tasa-arvo ry vaatii tilanteen korjaamista viipymättä.

– Seksistisiä ja syrjivä ohjeistuksia ylläpitäviä lentoyhtiöitä on vaadittava luopumaan niistä uhkasakkojen ja, viime kädessä, lentotoiminta- ja liikenneluvan peruuttamisen uhalla, yhdistys vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)