Verkkouutiset

Mies huijasi nyyhkytarinoilla omaisuuden seurakunnalta – IS: Syyrian sukulaisilta ei tullutkaan miljoonia

Mies huijasi 200 000 euroa lahtelaiselta seurakunnalta ja neljältä tuttavaltaan. Sairaiden läheisten hoitoon tarvitut rahat menivät todellisuudessa makeaan elämään, kirjoittaa Iltasanomat.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi vuosi sitten miehen ja lahtelaisen kirkkoherran korvaamaan seurakunnalle yhteisvastuullisesti 120 000 euroa. 83 000 euroa mies määrättiin maksamaan tuntemilleen yksityishenkilöille.

Huijari vaati Itä-Suomen hovioikeudelta ehdollisen vankeustuomionsa kumoamista. Kirkkoherra puolestaan vaati lievennystä vahingonkorvaussummaan. Miehen vankeustuomio pysyi hovissa ehdollisena, mutta sen lisäksi hänet tuomittiin 75 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Seurakunnalle määrätyn vahingonkorvaussumman hovioikeus sovitteli 120 000 euron sijasta 78 000 euroon.

Mies sai huijattua rahat tutuiltaan ja seurakunnalta kertomalla tekaistuja tarinoita läheistään, joiden vakavien sairausten ja kuolintapausten takia hän tarvitsi rahaa. Lainaamansa rahat mies aikoi maksaa pian takaisin, koska muun muassa Syyriasta ja Beirutista oli tulossa miljoonaperintöjä sukulaisilta. Beirutissa miehen suvulla oli hänen kertomansa mukaan miljoonakiinteistöjä.

Todellisuudessa rahat päätyivät makeaan elämään. Huijari reissasi risteilylaivoilla Ruotsissa ja Virossa kymmeniä kertoja ja pelasi uhkapelejä, joihin rahat katosivat.

Seurakunnan kirkkoherra joutui yhteisvastuuseen miehen kanssa, koska hän oli antanut seurakuntansa rahoja omavaltaisesti miehelle. Kirkkoherra tunsi miehen ja halusi auttaa lähimmäistään. Kun seurakunta lopulta puuttui asiaan, antoi kirkkoherra omistaan vielä 26 000 euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)