Verkkouutiset

”Vapaaehtoiset eivät voi korvata julkisia palveluja”

Järjestöjen vapaaehtoiset voivat Mielenterveysseuran mielestä täydentää julkisia palveluja, mutta seura pelkää, että he voivat joutua liian vaativiin tilanteisiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kolmatta sektoria toivotaan Mielenterveysseuran mukaan avuksi aiempaa enemmän esimerkiksi kuntien heikentyneen taloustilanteen takia.

– Näin järjestöjen vapaaehtoiset voivat joutuvat entistä useammin heille liian vaativiin tilanteisiin, seuran tiedotteessa varoitetaan.

Seura muistuttaa, että vapaaehtoisten työn ja työskentelyolosuhteiden turvallisuus, koulutukset ja tukitoimet ovat viime vuosina olleet useissa järjestöissä aktiivisen kehittämisen kohteena.

Taloustutkimuksen neljä vuotta sitten tekemän tutkimuksen mukaan vapaaehtoistoimintaa tehdään vuosittain Suomessa 146 000 henkilötyövuotta. Minimipalkalla laskettuna vapaaehtoistoiminnan taloudellinen arvo on yli 2,5 miljardia euroa vuodessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)