Verkkouutiset

Ministeriön lausunto nimitti metsästystä tappamiseksi – edustaja: ”kuvaa sitä asennetta”

Ympäristöministeriö rinnasti kansanedustajan mielestä metsästämisen tappamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan ympäristövaliokunnassa oli äsken käsittelyssä hallituksen esitys luonnonsuojelulain muuttamisesta. Ympäristöministeriö lähetti 5.11.2014 valiokunnalle vastineensa lausunnoista, joita muut tahot olivat lakimuutoksista antaneet .

Ympäristövaliokuntaan kuuluva kansanedustaja Raimo Piirainen (sd.) kertoi ministeriön vastineesta, kun luonnonsuojelulakia käsiteltiin eduskunnan täysistunnossa.

”Kun lukee tätä ympäristöministeriön vastinetta, niin tämä on tietyllä tavalla provosoiva metsästystä kohtaan: puhutaan tappamisesta”, Raimo Piirainen totesi.

”Minusta metsästäminen ja tappaminen ovat kaksi eri asiaa. Elikkä tällä on jo haluttu provosoida. Se kuvaa sitä asennetta, mikä siellä ympäristöministeriössä tällä hetkellä on”, hän jatkoi.

Kansanedustaja viittasi Natura 2000 -alueitten perustamiseen, jolloin suojelualueilla kiellettiin metsästys.

”Tässä on ihan sama metodi nyt”, Piiirainen sanoi. Hänen mukaansa ”kyllä tässä vahvasti ollaan heikentämässä metsästäjien oikeuksia”.

Ympäristöministeriön vastineen 5.11.2014 laativat lainsäädäntöneuvos Heikki Korpelainen ja hallitusneuvos Satu Sundberg.

Vastineessa kerrottiin Suomen Metsästäjäliiton esityksistä muuttaa lain kohtia ”riistaeläinten tappamisen” salliviksi. Ministeriö vastusti tätä todeten muun muassa, etteivät ehdotukset liity käsiteltävään hallituksen esitykseen.

”Metsästäjäliiton ehdotuksen osalta ministeriö toteaa lisäksi, että luonnonsuojelualueiden rauhoitusmääräyksiä koskevat luonnonsuojelulain säännökset uudistettiin äskettäin, 1.2.2011 voimaan tulleella lainmuutoksella. Pääsääntö eläinten tappamista, samoin kuin kaikenlaista muutakin luonnon vahingoittamista koskevasta kiellosta on sisältynyt jo vuonna 1923 annettuun luonnonsuojelulakiin”, ympäristöministeriön vastineeseen oli kirjoitettu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)