Verkkouutiset

Metsäkanalintujen metsästykseen esitetään rajoituksia

Riistakolmiolaskentojen mukaan metsäkanalintujen pesinnät onnistuivat tänä vuonna vaihtelevasti. Suuressa osassa maata kannat ovat edelleen lähellä aallonpohjaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Osassa maata kannat heikentyivät, mutta toisaalta osalla alueista pesinnät onnistuivat jopa keskimääräistä paremmin. Metsästystä on edelleen rajoitettava osassa maata, mutta joidenkin alueiden rajoituksia voidaan myös keventää viime vuodesta.

Riistakolmiolaskentojen aikaväliä pidennettiin tänä vuonna ja laskentojen määrää lisättiin selvästi, joten esitys perustuu lähes tuhannen lasketun riistakolmion tuloksiin.

Esityksessä ehdotetaan seuraavia rajoituksia metsästykseen:

Metson on rauhoitettu Varsinais-Suomen maakunnassa ja Uudenmaan maakunnassa lukuun ottamatta Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kuntia.

Metson metsästysajoiksi esitetään 10.9.–10.10. Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Päijät-Hämeen maakunnissa, Kainuun maakunnassa lukuun ottamatta Puolangan kuntaa, Keski-Suomen maakunnassa lukuun ottamatta Kannonkosken, Karstulan, Keuruun, Kivijärven, Kyyjärven, Multian ja Saarijärven kuntia, Pohjois-Karjalan maakunnassa lukuun ottamatta Kiteen, Rääkkylän ja Tohmajärven kuntia, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Iin, Kuusamon, Kärsämäen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Pyhännän, Siikalatvan, Taivalkosken, Utajärven ja Vaalan kuntia sekä Uudenmaan maakuntaan kuuluvissa Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Myrskylän, Mäntsälän ja Pukkilan kunnissa.

Muualla maassa metson metsästysaika on 10.9.–31.10.

Teeri on rauhoitettu Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.

Urosteeren talvimetsästys tammikuussa on kielletty koko maassa.

Teeriä saa metsästää 10.9.–10.10. Etelä-Pohjanmaan, Kainuun, Kanta-Hämeen, Keski-Pohjanmaan, Pirkanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Karjalan, Päijät-Hämeen ja Satakunnan maakunnissa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kärsämäen, Muhoksen, Oulun, Pyhäjärven, Pyhännän, Siikalatvan, Utajärven ja Vaalan kuntia.

Muualla maassa metsästysaika on 10.9.–31.10.

Pyy on rauhoitettu Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kunnissa.

Pyyn metsästysaika on 10.9.–10.10. Kainuun, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Savukosken, Sodankylän ja Utsjoen kuntia.

Muualla maassa pyyn metsästysaika on 10.9.–31.10.

Riekkoa saa metsästää 10.9.–31.3. Lapin maakuntaan kuuluvissa Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kunnissa. Muualla maassa riekko on rauhoitettu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)