Verkkouutiset

Metropolista roihahti sanasota – ”Otetaanpa rauhallisesti nyt”

Pääkaupunkiseudun metropolihallinnon toteuttamisesta on syntynyt hallituksessa eripuraa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kunta-asioista vastaava ministeri Henna Virkkunen (kok.) totesi keskiviikkona Helsingin Sanomissa, ettei pääkaupunkiseudun metropolihallintoa tarvita, jos sote-uudistus toteutuu hallituksen ja opposition maaliskuussa sorvaaman mallin mukaisesti.

Torstaina HS uutisoi, että SDP:n mielestä kokoomus lipeää viime syksynä sovitusta rakennepaketista kyseenalaistamalla metropolihallinnon tarpeellisuuden.

Opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) on hallituksessa SDP:n metropolivastaava. Hän sanoo, että sovitusta on pidettävä kiinni.

– Metropolihallinto rakennetaan, kuten on aiemmin yhdessä päätetty, Kiuru kirjoittaa Twitterissä.

Metropolihallinto on myös vihreille tärkeä. Puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö sanoo, että myös monet asiantuntijat ovat pitäneet metropolihallintoa ”yhtenä tärkeimpänä julkisen vallan tuottavuutta parantavana hankkeena”.

– Siitä ei tule perääntyä, vaikka kokoomus puolueena suhtautuukin nihkeästi uusien vahvojen ja demokraattisten elinten luomiseen hallitsemattoman metropolikehityksen sijaan, Niinistö kirjoittaa Facebookissa.

Virkkunen otti torstaina uudelleen kantaa asiaan. Hän toppuuttelee eripuraa.

– Myrsky metropolivesilasissa. Otetaanpa rauhallisesti nyt. Tietenkin uusi sote-malli täytyy huomioida metropolin jatkovalmistelussa, Virkkunen kirjoitti torstaina aamupäivällä Twitterissä.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund sanoo HS:lle, että metropolisuunnitelmia voidaan rukata. Hänen mielestään on epäloogista, että pienempää rahallista valtaa käyttävällä metropolilla olisi vaaleilla valittu valtuusto ja mahdollisesti verotusoikeus, kun sote-kuntayhtymällä ei olisi kumpaakaan.

– Kun lähtökohdat ovat muuttuneet radikaalisti, täytyy pystyä muuttamaan suunnitelmia, Haglund katsoo HS:ssa torstaina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)