Verkkouutiset

Metropolian kampus nousee 165 miljoonalla eurolla

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto rakennuttaa Metropolia-ammattikorkeakoululle uuden kampuksen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kampus maksaa arvion mukaan 165 miljoonaa euroa ja se rakennetaan Helsingin Myllypuroon. Jättihankkeen suunnittelijoiden valinta on parhaillaan.

― Omin rakennuttajaresurssein meillä ei olisi mitään mahdollisuuksia selvitä näin suuresta ja tiukkaan aikataulutetusta hankkeesta. Rambollin kanssa yhdessä huolehdimme siitä, että tulevien käyttäjien toiveet ja tarpeet tulevat huomioiduiksi hankkeen kaikissa vaiheissa, toteaa Helsingin kaupungin tilakeskuksen rakennuttajainsinööri Mika Malkki.

Tuleva rakennuskompleksi sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman vieressä ja osittain metroradan päällä.

― Tontti on rakentajille vaativa, mutta rakennuksen käyttäjille ihanteellinen. Liikenneyhteydet pelaavat hienosti, Malkki perustelee.

Hankkeen kokoon nähden tiukka aikataulu – valmista pitäisi olla alkusyksystä 2019 – on johtanut Malkin mukaan siihen, että projektinjohtourakka on selkeästi paras vaihtoehto.

― Toteutusvaiheen pääsuunnittelija ja muut keskeiset suunnittelijat tullaan valitsemaan touko-kesäkuun aikana, kertoo Ramboll CM Oy:ssä pääkaupunkiseudun kiinteistöprojektien rakennuttamisesta vastaava johtaja Petri Hyttinen.

Metropolia-ammattikorkeakoululla on tällä hetkellä 20 opetuspistettä eri puolilla Helsingin seutua. Myllypuron kampuksen valmistuttua käyttöön jäävät nykyisistä vain Arabianrannan, Myyrmäen ja Leppävaaran kiinteistöt.

Koko Metropolian koko hallinto siirtyy Myllypuron kampukselle, joka tulee runsaan neljän vuoden kuluttua palvelemaan päivittäin yhteensä yli 500 ammattikorkeakoulun työntekijää ja noin 6000 opiskelijaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)