Poliisi kehottaa: jos epäilet, pyydä poliisiksi esittäytyvältä tämä merkki

Poliisi kantaa aina mukanaan virkamerkkiä, jonka voi tarvittaessa pyytää nähtäväksi.

  • Poliisin virkamerkissä on siru.

    ()

Helsingin poliisi kertoo tiedotteessaan useista tapauksista, joissa ikäihmisiä on huijattu esiintymällä poliisina tai muuna turvallisuusalan henkilönä.

Iäkkäälle uhrille on soitettu etukäteen, esittäydytty poliisina ja puhelun jälkeen ovelle on ilmestynyt poliisiksi tai muuksi turvallisuusalan työntekijäksi esittäytynyt mies.

Uhreilta on eri verukkein pyydetty pankkikorttia, tunnuslukua ja käteistä rahaa ja mahdollisesti muuta arvo-omaisuutta.

Poliisi kehottaa ikäihmisiä erityiseen valppauteen tuntemattomien lähestyessä. Poliisi ei koskaan kysele kenenkään pankkikortin tunnuslukuja, ei puhelimitse eikä henkilökohtaisesti.

Rikoskomisario Toni Uusikiven mukaan epäillyt tekijät ovat olleet hyväkäytöksisiä ja heillä on ollut ennakkotietoja uhreista tai uhrien liikkeistä.

"Kannattaa harkita hyvin tarkkaan ennen kuin päästää tuntemattomia ihmisiä kotiinsa. Jos joku esittäytyy poliisina, kannattaa häneltä aina pyytää virkamerkki nähtäväksi. Ja muistaa, että poliisi ei kysele tunnuslukuja", Uusikivi toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.