Verkkouutiset

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä jakautuu alkoholilakiäänestyksessä

Ryhmäjohtaja Leena Meren mukaan PS:n eduskuntaryhmässä on sekä hallituksen esityksen kannattajia että vastustajia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meren mukaan perussuomalaisten eduskuntaryhmä tulee jakaantumaan syksyllä eduskuntaryhmään tulevassa alkoholilain uudistamista koskevassa äänestyksessä. Meri sanoo Verkkouutisille, että PS-ryhmässä on sekä hallituksen esitystä tukevia että sitä vastustavia edustajia.

– En ole käynyt ryhmäämme läpi edustaja edustajalta, mutta molempia leirejä löytyy, Meri kertoo.

Hän ei osaa arvioida, kumpi kanta saa PS-ryhmässä enemmän kannatusta. Hän sanoo itse olevansa valmis hyväksymään hallituksen esityksen enimmäisprosenttimäärän nostosta.

Hallitus esittää muun muassa, että ruokakaupoissa myytävien alkoholituotteiden enimmäisprosenttimäärä olisi 5,5 prosenttia.

Kansanedustajille annetaan lain ensimmäisessä eli pykäläkohtaisessa käsittelyssä vapaat kädet äänestää sellaisen prosenttirajan puolesta, mitä he haluavat, eikä siitä seuraa rangaistuksia. Äänestyksestä odotetaan hyvin tasaista, ja hallituksen esityksen läpimenomahdollisuuksista on esitetty ristiriitaisia laskelmia.

Hallituksesta oppositioon siirtyneet perussuomalaiset ovat äänestyksessä ratkaisevassa asemassa. Myös muissa ryhmissä odotetaan olevan hajontaa.

Perussuomalaisista irtaantuneen Uuden Vaihtoehdon ryhmäjohtaja Simon Elo arvioi Verkkouutisille, että UV-ryhmässä on muutama hallituksen 5,5 prosentin esitystä vastustavaa kansanedustaja. Elo sanoo odottavansa mielenkiinnolla, miten vaalikonevastauksissaan enimmäisprosentin korotusta kannattaneet PS-edustajat tulevat todellisuudessa äänestämään.

Leena Meri ei ota kantaa siihen, miten hän arvioi äänestyksessä käyvän.

– Voi olla, että uudistus jää tekemättä, mutta en osaa tarkemmin arvioida, hän sanoo.

Hallituksen esitys alkoholilain kokonaisuudistukseksi tulee eduskunnan käsittelyyn syksyllä. Tavoitteena on saada laki voimaan ensi vuoden alusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)