Verkkouutiset

Laittomista kuvista tuomittu jatkoi päiväkodissa – pitäisikö lasten kanssa työskentelevien rikostaustaa seurata?

Kansanedustaja jätti kirjallisen kysymyksen lasten kanssa työskentelevien rikostaustan tutkimisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri viittaa kirjallisessa kysymyksessään Tampereen kaupunkiin. Tampere aikoo siirtää lapset pois yksityisestä päiväkodista, jonka yrittäjä sai tuomion sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvamateriaalin hallussapidosta vuonna 2010.

”Kaupunki on antanut päiväkodin jatkaa toimintaansa senkin jälkeen, kun yrittäjän rikostuomio tuli tietoon vuonna 2011. Yrittäjältä oli edellytetty erilaisia toimia. Hän oli sitoutunut siihen, ettei toimi lasten kanssa yksin, ja asiasta tehtiin sopimus. Käytännössä asiaa ei ole kuitenkaan valvottu säännöllisesti”, kysymyksessä todetaan.

Joulukuussa tehdyllä valvontakäynnillä huomattiin, ettei sopimusta oltu noudatettu ja yrittäjä oli työskennellyt lasten kanssa myös yksin.

”Tällä hetkellä yksityinen päiväkotitoiminta ei ole luvanvaraista vaan ilmoituksenvaraista toimintaa. Jos palveluntuottaja itse toimii lapsiryhmässä, täytyy rikosrekisteriote toimittaa kunnan viranomaiselle. Mutta jos yrittäjä ei itse toimi lapsiryhmässä, sitä ei vaadita. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastajan mukaan tällaisen tuomion saanut henkilö ei voi missään tapauksessa toimia lasten kanssa, vaan päiväkotitoiminnassa myös palveluntuottajan pitäisi olla täysin nuhteeton”, Meri toteaa kysymyksessään.

Hänen mukaansa nuhteettomuustavoite ja lapsen etu edellyttäisivät lasten kanssa toimivilta säännönmukaista rikostaustan tarkastusta. Varsinaisena kysymyksenä kansanedustaja kysyy ministeriltä toimia ja ”säännönmukaista rikostaustan tarkastusta riippumatta siitä, onko kyseessä vapaaehtoistyö, työ- tai virkasuhde tai palveluntuottaja”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)