Verkkouutiset

Kokoomuksen Markku Eestilä: Tutkijat yli-innokkaita ilmastolausumansa kanssa

Kansanedustaja Markku Eestilä arvostelee perjantaina julkaistua tutkijajoukon julkilausumaa, jonka mukaan Suomen metsänkäyttösuunnitelmat kiihdyttäisivät ilmastonmuutosta ja heikentäisivät luonnon monimuotoisuutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Markku Eestilän mukaan julkilausumaa masinoi Bios-tutkimusyksikkö ja Ympäristötiedon foorumi.

– Metsäpoliittisten tavoitteiden mukaisilla hakkuilla metsien vuotuinen kasvu on yli 104 miljoonaa kuutiota vuodessa eikä hakkuusuunnitelmat yllä vuositasolla lähellekään kasvua. Metsiemme vuotuinen kasvu on liki kaksinkertaistunut viimeisen 50 vuoden aikana, huomauttaa Eestilä.

Hän toteaa, että vaikka tutkijoiden näkemyksillä olisikin teoreettista pohjaa, ei Suomen hakkuumäärien mikroskooppisella tarkastelulla ole minkäänlaista käytännön vaikutusta ilmastomuutoksen kiihtymiseen tai hidastumiseen.

– Hiilinieluun on hyvä kiinnittää huomiota, mutta kuitenkin kaiken julkisen tiedon yhteydessä pitäisi kertoa asian todellinen merkitys, kun kyseessä on globaali eikä vain Suomea koskea ongelma, huomauttaa Eestilä.

Suomeen on valmistumassa monia suuria biolaitoksia ja tuleville vuosille on suunnitteilla useita isoja investointeja, joista ei ole vielä tehty päätöksiä. Eestilän mukaan tutkijoiden teoreettiset laskelmat ja näkemykset vaarantavat näiden hankkeiden toteutumisen ja heikentävät hallituksen työllisyystavoitteita.

– Pahimmillaan käy niin, että yritykset eivät uskalla tehdä uusia biotalousinvestointeja, mikäli annetaan enemmän tilaa tämän kaltaiselle keskustelulle, hän arvioi.

Eestilä huomauttaa, että EU:n ilmastotavoitteet kohtelevat todella rankalla kädellä Suomea, joka on monella mittarilla katsottuna jo tällä hetkellä mallimaa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

– Yli-innokkaiden tutkijoiden lausumat vaikeuttavat Suomen edunvalvontaa komission suuntaan ja aiheuttavat hallaa koko suomalaiselle yhteiskunnalle. Nyt tarvitaan malttia ja suhteellisuudentajua, ilmastonmuutoksessa kun on kyse maailmanlaajuisesta ongelmasta, sanoo Eestilä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)