Verkkouutiset

Martti Korhonen eläketutkimuksesta: ”Valhe, emävalhe, tilasto”

Eläkeläiset ry:n puheenjohtaja Martti Korhosen mukaan keskiarvoluvut kuvaavat erittäin huonosti eläkeläisten todellisuutta, viitaten Eläketurvakeskuksen tutkimuksen eläkeläisten toimeentulosta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Martti Korhonen muistuttaa, että meillä on liki 600 000:een nouseva pienituloisten eläkeläisten joukko, jossa ihmiset saavat pienen työeläkkeensä täydennykseksi kansaneläkettä, osa pelkkää kansaneläkettä.

Maanantaina julkistetun Eläketurvakeskuksen tutkimuksen mukaan eläkeläisten toimeentulo on kehittynyt myönteisesti 20 viime vuoden aikana.

Korhonen pitää sinänsä myönteisenä tutkimuksen kertomaa, jonka mukaan keskimääräiset kokonaiseläkkeet ovat nousseet vuosina 1995-2015 reaalisesti kolmanneksella.

– Tilastot kuitenkin luovat myös vääriä mielikuvia, sanoo Korhonen ja muistuttaa, että 100 000 suomalaista yrittää tulla toimeen minimieläkkeellä.

Lääke eläkeläisköyhyyteen on hänen mukaansa selkeä tasokorotus pienimpiin eläkkeisiin.

Kelan johtava tutkija Pertti Honkanen sanoi viime vuoden marraskuussa, että kansaneläkkeitä pitäisi korottaa 200 euroa, jotta ne nousisivat 1980-luvun tasolleen.

– Sen sijaan maan hallitus leikkasi vuodenvaihteessa kansaneläkeindeksiä 0,85 prosenttia. Suunta on siis tältä osin täysin väärä, Korhonen paheksuu.

Lue myös: TS: Eläkeläiset paremmin toimeentulevia kuin koskaan aiemmin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)