Verkkouutiset

Nämä marjat ja hedelmät ehkäisevät sydänkohtauksia ja infarkteja

Marjojen ja hedelmien antosyaani ja flavanonit ehkäisevät vakavia sairaskohtauksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuksen mukaan runsaasti hedelmiä ja marjoja syövät miehet säästyvät muita todennäköisemmin sydänkohtauksilta ja aivoinfarkteilta.

Tutkimuksessa hyödyt liitettiin etenkin antosyaaniin ja flavanoneihin, joita saa sinisistä ja punaisista hedelmistä ja marjoista sekä sitrushedelmistä.

Asiasta kertoo uutispalvelu Duodecim.

Suomessa keskeisiä antosyaanin lähteitä ovat etenkin mustikat, mutta flavanoneja saa lähinnä appelsiinista, mandariineista ja muista sitrushedelmistä.

Varmin tapa saada terveyshyödyt on syödä hedelmät ja marjat tuoreina.

Tutkimuksessa 44 000 miestä seurattiin keskimäärin 24 vuoden ajan ja tuona aikana heistä 4 000 sai sydänkohtauksen ja 1 600 aivoverenkiertohäiriön.

Kun tutkijat yhdistivät tiedot sairastumisista miesten ruokavaliotietoihin, eniten antosyaania saavien riski sairastua sydänkohtaukseen havaittiin 14 prosenttia pienemmäksi kuin niitä vähänlaisesti saavien. Runsas flavanonien saanti liittyi puolestaan 22 prosenttia pienempää riskiin sairastua aivoinfarktiin.

Tulokset vahvistavat ja laajentavat aiempaa tutkimusnäyttöä hedelmien ja marjojen terveyshyödyistä ja osoittavat antosyaanin ja flavanonien ehkäisevän myös miesten sydänoireita. Aiemmat tutkimukset on tehty lähinnä naisilla.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)