Verkkouutiset

Sdp:n Sanna Marin: Juha Sipilän näytettävä esimerkkiä veronkierron estämisessä

Sdp:n varapuheenjohtajan mielestä hallituksen puheet veronkierron estämisestä eivät riitä, vaan sen on näytettävä esimerkkiä omassa politiikassaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin vaatii tiedotteessaan pääministeri Juha Sipilää ja hallitusta konkreettisiin toimiin veronkierron estämiseksi. Marinin mielestä Sipilän ja hallituksen on itse näytettävä asiassa esimerkkiä.

Sipilä on viimeaikaisissa lausunnoissaan sanonut veronkierron menneen Suomessa liian pitkälle. Marin on tästä yhtä mieltä:

− Pääministeri Sipilä on oikeassa siitä, että veronkierto on valtava ongelma Suomessa ja Euroopassa. Jos pääministeri kuitenkin todella tarkoittaa sitä, mitä sanoo, tulisi hänen oitis näyttää asiassa esimerkkiä. Sama pätee myös muuhun hallitukseen ja sen ministereihin, Marin vaatii.

Marin sanoo, että hallituksen sanat ja teot eivät kuitenkaan ole kohdanneet.

− Hallitus on toistuvasti pyrkinyt helpottamaan veronkiertäjien ja välttelijöiden asemaa esittämällä esimerkiksi hallintarekisterilakia, tehokkaan katumisen lakia ja leikkauksia harmaan talouden torjunnan määrärahoihin, hän sanoo.

Marinin mielestä hallituksella on vielä paljon tehtävää siinä, että se omassa politiikassaan osoittaisi pitävänsä veronkiertoa ja verovälttelyä paheksuttavana toimintana. Hänen mielestään Sipilä voisi näyttää esimerkkiä myös henkilökohtaisesti kertomalla avoimesti omista sijoituksistaan.

− Ei riitä, että hallitus tuomitsee jyrkästi veronkierron vaan sen on puututtava ongelmaan omassa politiikassaan, Marin sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)