Sdp:n Sanna Marin: Juha Sipilän näytettävä esimerkkiä veronkierron estämisessä

Sdp:n varapuheenjohtajan mielestä hallituksen puheet veronkierron estämisestä eivät riitä, vaan sen on näytettävä esimerkkiä omassa politiikassaan.

  • LKS 20150507 SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä torstaina 7.toukokuuta 2015.

    Sanna Marin.

    ()

Sdp:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sanna Marin vaatii tiedotteessaan pääministeri Juha Sipilää ja hallitusta konkreettisiin toimiin veronkierron estämiseksi. Marinin mielestä Sipilän ja hallituksen on itse näytettävä asiassa esimerkkiä.

Sipilä on viimeaikaisissa lausunnoissaan sanonut veronkierron menneen Suomessa liian pitkälle. Marin on tästä yhtä mieltä:

− Pääministeri Sipilä on oikeassa siitä, että veronkierto on valtava ongelma Suomessa ja Euroopassa. Jos pääministeri kuitenkin todella tarkoittaa sitä, mitä sanoo, tulisi hänen oitis näyttää asiassa esimerkkiä. Sama pätee myös muuhun hallitukseen ja sen ministereihin, Marin vaatii.

Marin sanoo, että hallituksen sanat ja teot eivät kuitenkaan ole kohdanneet.

− Hallitus on toistuvasti pyrkinyt helpottamaan veronkiertäjien ja välttelijöiden asemaa esittämällä esimerkiksi hallintarekisterilakia, tehokkaan katumisen lakia ja leikkauksia harmaan talouden torjunnan määrärahoihin, hän sanoo.

Marinin mielestä hallituksella on vielä paljon tehtävää siinä, että se omassa politiikassaan osoittaisi pitävänsä veronkiertoa ja verovälttelyä paheksuttavana toimintana. Hänen mielestään Sipilä voisi näyttää esimerkkiä myös henkilökohtaisesti kertomalla avoimesti omista sijoituksistaan.

− Ei riitä, että hallitus tuomitsee jyrkästi veronkierron vaan sen on puututtava ongelmaan omassa politiikassaan, Marin sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.