Verkkouutiset

Männistö Sinnemäen valinnasta: Helsingin johdon heijasteltava vaalitulosta

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Lasse Männistö ihmettelee Helsingin apulaiskaupunginjohtajan valinnasta syntyneitä jälkipuheita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Aiemmin valtuustoa on syytetty siitä, että valinnat poliittisiin tehtäviin eivät ole menneet poliittisten voimasuhteiden mukaan. Nyt sitten syytetään siitä, että valinta meni poliittisten voimasuhteiden mukaan, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Lasse Männistö kirjoittaa Facebook-profiilissaan.

– Tekipä niin tai näin, niin median ja osan päättäjistä mielestä aina väärin päin.

Männistön mielestä apulaiskaupunginjohtajan valinnan kommentointi on vihreiden tehtävä.

Helsingin kaupungin kaupunkisuunnittelusta ja kiinteistötoimesta vastaavaksi apulaiskaupunginjohtajaksi valittiin eilen vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Anni Sinnemäki. Hän voitti suljetussa lippuäänestyksessä tehtävää seitsemän vuotta hoitaneen Hannu Penttilän (sd.) äänin 49–34.

Kokoomuslaiset eivät asettuneet tukemaan kumpaakaan ehdokasta eivätkä käyttäneet yhtään puheenvuoroa asiaa käsiteltäessä kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Heinäluoman toiminta herätti pahaa verta

Kokoomuslaiset ovat olleet niukkasanaisia asiasta myös tiedotusvälineiden suuntaan. Männistö haluaa kerrata ”vielä kerran” oman linjansa.

– Helsingin kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtajat ovat osa poliittista johtoa. Heidän kokoonpanonsa tulee heijastella kaupunkilaisten vaaleissa käyttämää valtaa, Männistö kirjoittaa.

Vihreät on jo useiden vuosien ajan ollut suurempi puolue Helsingissä kuin SDP. Siitä huolimatta SDP:llä on ollut kaksi apulaiskaupunginjohtajan paikkaa ja vihreillä yksi. Suurimmalla puolueella kokoomuksella on kaupunginjohtajan paikan lisäksi hallussaan yksi apulaiskaupunginjohtajan paikka.

Männistön mielestä kaupungin johtamisjärjestelmää pitää uudistaa siten, että valtuuston voimasuhteet näkyvät suoraan kaupungin poliittisessa johtamisessa.

– Ihan jo siksi, että tällaisesta median kiihkosta ja keskinäisestä syyttelystä sekä mielensä pahoittamisesta päästään eroon, Männistö toteaa.

Männistö itse valittiin ministeriksi siirtyneen Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan Laura Rädyn (kok.) sijaiseksi syksyllä, mutta hän joutui luopumaan tehtävästä sen jälkeen, kun eduskunnan puhemies Eero Heinäluoma (sd.) lausui julkisesti, ettei Männistön eronpyyntö eduskunnasta ole ilmoitusasia.

Heinäluoman toiminta herätti pahaa verta kokoomuslaisten keskuudessa. Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu Rauhamäki (kok.) katsoi Heinäluoman lietsoneen poliittista peliä taustalla, mikä vaikutti Männistön ratkaisuun perua eronpyyntönsä. Heinäluoma itse kiisti asian.

Heinäluoma on Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen. Demarit tukivat Männistön valintaa apulaiskaupunginjohtajaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)