Verkkouutiset

”Kataisen hallituksessa oli muitakin… Rkp, oliko vasemmistoliittokin… Ja, oli siinä demaritkin.”

Kansanedustajat auttoivat ystävällisesti Eero Heinäluomaa muistamaan 2011-2014 hallituksen kokoonpanoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnassa keskusteltiin torstai-iltana Lex-Malmi -kansalaisaloitteesta Helsingin Malmin lentokentän säilyttämiseksi. Istuntosalissa moni kansanedustaja ilmaisi myönteisen suhtautumisensa aloitteeseen.

Kokoomuksen Kalle Jokinen totesi Malmin liittyvän niin asunto-, kulttuuri- ja liikennepolitiikkaan kuin huoltovarmuuteenkin. Hän ihmetteli Sdp:n Eero Heinäluoman alkaneen keskustelussa moittia pääministeri Jyrki Kataista siitä, että päätös Malmin varaamisesta asunnoille tehtiin hänen halituksensa aikana.

– Siinä samassa hallituksessa oli asuntoministerinä ministeri (Pia) Viitanen, liikenneministerinä (Merja) Kyllönen, valtiovarainministerinä (Jutta) Urpilainen ja kulttuuriministerinä (Paavo) Arhinmäki. Eli kyllä tästä vastuuta saa kantaa moni muukin kuin pääministeri, Kalle Jokinen totesi.

Eero Heinäluoma vastasi:

– On syytä sanoa, että en minä mitenkään, entistä edustaja pääministeri Kataista arvostellut. Totesin vain, että tämä päätös tehtiin vuonna 2014, jolloin pääministerinä oli edustaja Katainen, Eero Heinäluoma sanoi.

Kokoomuksen suunnalta salista kuului välihuuto ”kuka oli valtiovarainministerinä?”. Heinäluoma jatkoikin:

– Ja siinä hallituksessa oli muitakin puolueita… Rkp:sta.. oliko peräti vasemmistoliittoon saakka… (Salista: Eikö ollutkaan demareita? Salista: Unohtui!) Ja, ja, demaritkin oli siinä mukana!

Kansanedustajien nauraessa Heinäluoma totesi nyt tultavan ”ikävä kyllä siihen olennaiseen asiaan”.

– Hiukan tämä tuntuu hankalalta, että samaan aikaan kun hallitus painaa päälle Helsinkiä ja muitakin pääkaupunkiseudun kuntia että pitää kaavoittaa lisää ja pitää tehdä töitä jotta voi rakentaa uusia asuntoja, niin samaan aikaan on käynnissä keskustelu siitä minne kaikkialle sitä ei saa tehdä. Ilman, että vastattaisiin kysymykseen: ottaako valtio nämä lentokenttätoiminnot hoitaakseen.

Jyrki Kataisen hallituksen muodostivat kesäkuussa 2011 kokoomus, Sdp, vihreät, vasemmistoliitto, Rkp ja kristillisdemokraatit. Vasemmistoliitto lähti hallituksesta huhtikuussa 2014. Vihreät lähtivät Kataisen hallitusta seuranneesta, vajaan vuoden istuneesta Alexander Stubbin hallituksesta syyskuussa 2014.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)