Verkkouutiset

Maksuttoman asianajajapäivystyksen kävijämäärät kasvussa

Asianajajien eri puolilla maata hoitamissa maksuttomissa asianajajapäivystyksissä annetaan jälleen syyskuusta lähtien neuvoja kansalaisten oikeudellisiin huoliin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Päivystyksiä järjestetään säännöllisesti kymmenellä paikkakunnalla eli Heinolassa, Helsingissä, Kajaanissa, Lahdessa, Oulussa, Porissa, Raumalla, Tampereella, Turussa ja Vantaalla.

Viime vuoden aikana oikeudellista neuvontaa annettiin noin 1 350 päivystyksessä käyneelle. Kävijämäärässä oli kasvua noin 16 prosenttia.

Yli kolmannes asianajajapäivystyksessä käyneistä haki neuvoa perintö- ja testamenttiasioissa.

Perhe- ja perintöoikeudellisten kysymysten rinnalla tiedusteltavien aiheiden kirjo on laaja. Asianajajat opastavat muun muassa velkoihin, työsuhteisiin ja erilaisiin kauppoihin liittyvissä kysymyksissä.

Seitsemäntoista toimintavuoden aikana palvelun asema on vakiintunut. Asianajajapäivystyksessä annetaan kysyjille ensivaiheen neuvoja siitä, miten oikeudellisen ongelman kanssa kannattaisi edetä.

Tarvittaessa asianajaja opastaa kävijää hakemaan lisäneuvoja esimerkiksi viranomaisen taholta. Lähes joka toinen saa vastauksen ongelmaansa jo päivystystilanteessa.

Noin 40 prosenttia kävijöistä ohjataan saamaan lisäneuvoja oikeudellisten palvelujen tarjoajilta ja alle viidennes muun viranomaisen tai asiantuntijan pakeilta.

Asianajajat ovat hoitaneet asianajajapäivystystä vapaaehtoisvoimin vuodesta 1997 lähtien. Asianajajapäivystykset toimivat yleensä paikallisten kirjastojen tiloissa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)