Verkkouutiset

Suomalaiskuvaaja ikuisti ihmisistä poistettuja sairauksia – nämä todella eivät ole herkille katsojille

Amerikkalainen Slate on julkaissut suomalaisen valokuvaajan sarjan ihmisten ruumiista poistetuista sairauksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valokuvaaja Maija Tammin Removals-sarjan tarkoituksena on ollut ”määritellä sairauden ajatus uudestaan”. Hän kertoo Slate-julkaisussa alkaneensa ajatella, ettei sairauksia nähdä visuaalisesti, ja päättäneensä keskittyä ihmisistä sairauksien vuoksi poistettuihin asioihin.

Tammi otti valokuvat sairauksista suomalaissairaalassa, jossa kuvauskohteet olivat leikkausten jälkeen. Ehdot, aikataulut ja rajoitukset kuvauksille olivat tiukat – joskaan potilailta ei lupaa tarvinnut.

Ikuistetuissa kuvissa on esimerkiksi munuaiskiviä, struumia, poistettuja rintoja, syöpäkasvaimia ja amputoituja palasia.

Maija Tammen mukaan häntä itseään ei valokuvauksen aikana voi inhottaa mitään. Hänen mukaansa ihmiset pitävät kuvia visuaalisesti miellyttävinä kun he eivät tiedä mitä niissä on, mutta ”joskus he muuttavat mielensä saadessaan tietää”.

Kenen tahansa ei pidä katsoa valokuvia, jotka voivat aidosti häiritä niitä katsovia. Myös Slate varoittaa, että kuvat voivat olla joillekin lukijoille järkyttäviä. Kuvat löytyvät tästä linkistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)