Verkkouutiset

MT: Kansan mielestä keskustalla myönteisin, vasemmistoliitolla kielteisin suhtautuminen maatalouteen

Keskusta mainittiin myönteisesti maatalouteen suhtautuvana puolueena useammin kuin kaikki muut puolueet yhteensä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maaseudun Tulevaisuuden teettämän kyselyn mukaan kansalaiset pitävät keskustaa ylivoimaisesti maatalousmyönteisimpänä puolueena. Keskusta mainittiin kyselyn vastauksissa myönteisesti maatalouteen suhtautuvana puolueena useammin kuin kaikki muut puolueet yhteensä.

”Keskusta on jo pitkään halunnut hallituspolitiikassaan laimentaa tätä maatalousmyönteistä kuvaa. Muut puolueet puolestaan leimaavat keskustaa jatkuvasti pelkästään maatalouspuolueeksi”, MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila arvioi tulosta Maaseudun Tulevaisuudelle.

Keskustan lisäksi vain perussuomalaisia pidettiin useammin maatalouteen myönteisesti kuin kielteisesti suhtautuvana.

Kansalaisten mielestä vasemmistoliitto suhtautuu kielteisimmin maatalouteen. Lähes yhtä kielteisinä pidetään vihreitä, kokoomusta ja SDP:tä. Kokoomuksen omat kannattajat pitävät puoluetta selvästi maatalousmyönteisempänä kuin kansalaiset yleensä.

Vastaukset kuvaavat äänestäjien mielikuvaa puolueista, eivät puolueiden ohjelmia tai kannanottoja.

Kyselyn toteutti Gallup Elintarviketieto toukokuun lopussa. Vastaajia oli 1 005, joka on edustava otos Manner-Suomen suomenkielisestä väestöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)