Verkkouutiset

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita poistetaan nyt tiuhaan – LM: Rankka työ valvojille

Pakkopalautusten määrän kasvu johtuu siitä, että lainvoimaiset päätökset alkavat valmistua niille hakijoille, jotka saapuivat Suomeen vuonna 2015 syyskesällä alkaneessa turvapaikanhakijoiden vyöryssä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden maastapoistot lisääntyvät Suomessa tänä vuonna, kertoo Lännen Media Turun Sanomissa. Kasvu johtuu siitä, että lainvoimaiset päätökset alkavat valmistua niille hakijoille, jotka saapuivat Suomeen vuonna 2015 syyskesällä alkaneessa turvapaikanhakijoiden vyöryssä.

Pakkopalautuksia valvovat yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston edustajat. Valvojat pystyvät olemaan mukana vain murto-osassa palautuksia, koska toimintaan saatava EU-rahoitus riittää vain kahden valvojan kuluihin.

EU-direktiivi velvoittaa Suomea valvomaan palautuslentoja. Maastapoistot ovat työtehtävinä valvojille pitkiä ja rankkoja, sillä valvojat lentävät maasta poistettavien mukana. Valvojan tehtävä on katsoa, että maastapoistossa ei ylimitoiteta voimankäyttöä.

Maahanmuuttovirasto teki vuonna 2016 yli 14 000 kielteistä turvapaikkapäätöstä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)