Verkkouutiset

Nyt voit tarkistaa kiinteistösi tiedot maksutta verkossa

Maanmittauslaitos on avannut kiinteistön omistajille uuden verkkopalvelun, josta voi katsoa maksutta omien kiinteistöjen tiedot sekä ostaa omaa kiinteistöä koskevia otteita ja todistuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

− Palvelusta voi tarkistaa helposti oman kiinteistön rajat ja pinta-alan vaikka viikonloppuna. Aikaisemmin kiinteistön omistajan on pitänyt ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tiedot saadakseen, kertoo johtava asiantuntija Teija Tarvainen Maanmittauslaitoksesta.

− Virallisen otteen ja todistuksen saa verkosta heti, kun sähköpostin tai puhelimen kautta tehdyn tilauksen käsittely on voinut viedä pari kolme arkipäivää, hän jatkaa.

Käyttäjä voi hakea palvelusta perustiedot omistamistaan kiinteistöistä ja määräaloista sekä vuokra-alueista. Palvelu näyttää kiinteistöjen sijainnin kartalla, ja sieltä voi tarkistaa omistamansa kiinteistön perustiedot, kuten pinta-alan, nimen ja rekisteröintipäivän.

Lisäksi palvelusta voi ostaa omaan kiinteistöön liittyviä otteita ja todistuksia.

− Oman kiinteistön tietojen katselu on maksutonta, mutta otteet ja todistukset ovat maksullisia. Verkkopalvelusta otteen saa edullisemmin kuin asiakaspalvelun kautta tilaamalla, sanoo Tarvainen.

Uusi asiointipalvelu on tarkoitettu henkilöasiakkaille ja sinne kirjaudutaan pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella.

Maanmittauslaitoksen tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa kaikki palvelut asiakkaille myös verkon kautta. Asiointipalvelu laajenee uusilla ominaisuuksilla vaiheittain vuosien 2017 ja 2018 aikana.

Asiointipalvelun kautta voi olla yhteydessä Maanmittauslaitokseen ja seurata asiansa, esimerkiksi lainhuudon tai lohkomisen, etenemistä sekä osallistua asiansa käsittelyyn verkon kautta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)