Verkkouutiset

”Olimme väärässä” – maailmanloppu ei tullutkaan eilen, mutta sen nettisivut eivät päivity

Uskonyhteisön keskiviikoksi 7. lokakuuta väittämä maailmanloppu ei toteutunut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalaisen eBible Fellowshipin lokakuun 7. päiväksi 2015 ennustama maailman päättyminen herätti huomiota Suomessakin.

Vuorokausi kuitenkin tuli ja meni, kuten sitä seuraavakin päivä. Myös eBiblen tästä löytyvät oct7thlastday.com-sivut ovat yhä pystyssä.

Sivuja ei ole päivitetty uuden tilanteen eli maailmanlopun peruuntumisen tasalle. Toisaalta voi tietysti kysyä, olisiko mitään päivitettävääkään.

Yhteisön perustaja Chris McCann julkisti kuitenkin Facebookissa tästä löytyvän kirjeen uudesta tilanteesta. McCann sanoo heidän olleen väärässä tietyn päivämäärän suhteen, mutta valehtelun hän kiistää.

– Emme olleet väärässä siinä tosiasiassa, että eräänä päivänä pian se (maailma) tulee loppumaan, hän kirjoittaa.

McCann oli viitannut maailmanlopun ennustuksessaan muun muassa aiempaan ennustukseen, jonka mukaan loppu olisi tullut 21. toukokuuta 2011. Uuden tulkinnan mukaan tuolloin lopetettiin todellisesta tuhon päivästä selviävien ensimmäinen valintakierros ja alkoi juosta 1 600 vuorokauden aika, jolloin pelastuvia valittiin vielä lisää. Tämä 1 600 vuorokautta tuli täyteen keskiviikkona.

Keskiviikkona olisi tullut kuluneeksi myös muun muassa 10 000 vuorokautta yleisestä tuomiosta.

USA Today on koonnut tästä löytyvään katsaukseensa eräitä muita viimeaikaisia maailmanlopun ennusteita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)