Verkkouutiset

Maasta käännytetylle mutta silti palaavalle rikolliselle halutaan vankeutta

Kansanedustajan mielestä maahantulokieltoa rikkoville pitäisi määrätä ehdotonta vankeutta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Reijo Hongisto (ps.) on jättänyt kirjallisen kysymyksen maahantulokiellon rikkojien rankaisukäytännöstä. Hänen mukaansa maasta käännytetyt henkilöt palaavat usein takaisin Suomeen.

– Käännytyksen perusteena on yleensä ollut omaisuusrikos, josta on tuomittu ehdolliseen vankeusrangaistukseen tai sakkoon. Sakko jää yleensä maksamatta.

Maahantulokiellon rikkoneita on jäänyt kiinni keskimäärin 500 henkilöä vuodessa. Laivaliikenteessä maahantulokieltoa rikkoo ainakin 1 000 henkilöä vuosittain.

– Nämä palaavat rikoksenuusijat jatkavat omaisuusrikosten tekoa Suomessa, ja jokaisen keskimääräinen rikosmäärä on ollut 10-30 käyntikertaa kohden. Näin ollen heidän tekemiensä rikosten kokonaismäärä saattaa nousta jopa 15 000 omaisuusrikokseen/vuosi. Määrä aiheuttaa runsaasti ylimääräistä työtä poliisille ja vakuutusyhtiöille. Vakuutusyhtiöiden kasvavat korvaukset puolestaan aiheuttavat painetta nostaa vakuutusmaksuja ja vakuutusten omavastuuta, Hongiston kysymyksessä todetaan.

Hän kysyy ”aikooko asiasta vastuullinen ministeri ryhtyä toimenpiteisiin, joilla maahantulokiellon rikkojien yleisenä pelotteena oleva sakkorangaistus muutetaan ehdottomaksi vankeudeksi”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)