Verkkouutiset

Maahantulijoiden järjestelykeskukselle jatkoaikaa

Valtioneuvosto päätti torstaina jatkaa nykyistä järjestelykeskustoimintaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Järjestelykeskukseen ohjataan maahantulijat, joiden henkilöllisyys tai maahantulon edellytykset ovat epäselvät. Päätös on voimassa kolme kuukautta ja tulee voimaan 18. joulukuuta, kun edellisen määräaikaisen päätöksen voimassaolo lakkaa.

Turvapaikanhakijoiden määrä on koko syksyn pysynyt korkeana. Järjestelykeskus auttaa maahanmuuton hallinnassa ja akuuttien ruuhkien purkamisessa, kun kaikki maahantulijat saadaan rekisteröityä oikea-aikaisesti.

– Tämä on välttämätöntä turvapaikkapäätöksenteon tehokkuuden varmistamiseksi ja vastaanoton kustannusten hallitsemiseksi, sisäministeriö toteaa.

Tehty päätös mahdollistaa Tornion järjestelykeskustoiminnan jatkumisen. Tornion järjestelykeskus aloitti toimintansa syyskuussa, ja keskuksessa on rekisteröity tähän mennessä jo noin 14 000 turvapaikanhakijaa.

Valtioneuvoston päätös mahdollistaa myös uusien järjestelykeskuksien perustamisen tarpeen vaatiessa. Sisäministeriö voi antaa Maahanmuuttovirastolle valtuudet sopia järjestelykeskuksen perustamisesta.

Valtuudet saatuaan Maahanmuuttovirasto sopii keskuksen perustamisesta ja toimipaikasta kunnan, kuntayhtymän, muun julkisoikeudellisen yhteisön tai yksityisen yhteisön tai säätiön kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)