Verkkouutiset

TS: Maahanmuuttajat keskittyvät tietyille asuinalueille

Kantaväestö ei pakene tietyiltä maahanmuuttajien suosimilta alueilta, mutta jonkin asteista karttamista on tutkijan mukaan havaittavissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turun kaupunkitutkimusohjelmassa tehdyn tutkimuksen mukaan maahanmuuttajat keskittyvät tietyille alueille kaupunkiseudulla. Tulosten mukaan maahanmuuttajat tekevät valinnat osittain itse, mutta myös keskitasoa huokeampi hintataso ja vuokra-asuntojen hyvä saatavuus vaikuttavat keskittymiseen. Asiasta kertoo Turun Sanomat.

Lehti haastatteli Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen lehtori Jarkko Rasinkangasta, jonka mukaan selkein syy asumisen keskittymiseen on maahanmuuttajien keskimääräistä heikompi asema asuntomarkkinoilla. Hänen mukaansa myös vuokranantajien nuiva suhtautuminen maahanmuuttajiin vuokralaisina on todellisuutta.

Myös kantaväestön asumisvalinnat vaikuttavat asiaan. Tutkimusten mukaan ei ole näyttöä siitä, että kaupunkien kantaväestö pakenisi maahanmuuttajien suosimilta alueilta. Jonkin asteista tiettyjen alueiden karttamista on tutkijan mukaan kuitenkin havaittavissa.

Rasinkankaan jo aiemmin tekemien tutkimusten mukaan sosiaalinen eriytyminen on alkanut voimistua jo 1990-luvun laman aikana ja on jatkunut siitä lähtien. Ylipäätänsä sosiaalisen ongelmat muodostavat leimaa tietyille asuinalueille. Esimerkiksi työttömyys ja toimeentulotuen saaminen ovat Rasinkankaan mukaan muodostuneet ”ilmeisen pysyväksi osaksi muutamien alueiden sosiaalisten ongelmien piirteitä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)