Verkkouutiset

Maaseudun kehittämiseen viisivuotiskaudella yli kahdeksan miljardia

Maa- ja metsätalousministeriössä ollaan tyytyväisiä maaseudun kehittämisohjelmaan vuosina 2007–2013.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2007–2013 avulla edistettiin maa- ja metsätalousministeriön mukaan työllisyyttä, parannettiin yrittäjyyden ja ruoantuotannon edellytyksiä, hoidettiin ympäristöä ja kehitettiin maaseudun palveluja.

Vuosien 2007–2013 aikana maaseutuohjelmalla myötävaikutettiin ministeriön mukaan 75 000 työpaikan syntymiseen tai säilymiseen maaseutualueilla. Näistä lähes 8 000 oli uusia työpaikkoja. Muut olivat säilytettyjä ja hankkeiden tai investointien toteutusten aikaisia työpaikkoja.

Tukea annettiin muun muassa lähes 3 000 uudelle nuorelle viljelijälle ja yli 10 000 yritykselle. 70 prosenttia yrityksille myönnetystä rahoituksesta suuntautui mikroyritysten perustamiseen ja kehittämiseen.

Ohjelmakauden 2007–2013 kokonaiskustannuksiksi arvioidaan noin 8,5 miljardia euroa. Suuri osa ohjelman toimista päättyi jo vuoden 2014 lopulla, mutta loppumaksuja haettiin maksettaviksi vielä runsaasti viime vuoden aikana. Ministeriön mukaan lopulliseen toteumaan voidaan olla tyytyväisiä.

– Suomi hyödynsi maaseudun kehittämiseen EU:lta saamansa rahoituskehyksen 98,4 prosenttisesti. EU-raha saatiin siten tuloutetuksi Suomeen erittäin hyvin, maatalousneuvos Esko Juvonen maa- ja metsätalousministeriöstä kertoo tiedotteessa.

Maaseutuohjelma on ministeriön mukaan keskeisin väline maatalouden uudistamisessa ja maaseudun elinvoimaisuuden edistämisessä. Käynnissä oleva uusi ohjelmakausi kattaa vuodet 2014–2020, ja sen julkinen rahoitus koko ohjelmakaudella on 8,18 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)