Verkkouutiset

Vältä putkien jäätyminen muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä

Vesijohtoputkien jäätymisriskiä voi pienentää muutamilla yksinkertaisilla toimenpiteillä, kerrotaan LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:stä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Peruslämpö estää jäätymisen, joten on tärkeää varmistaa, että putket ovat tiloissa, joissa lämpötila pysyy plussan puolella.

– Varmista, että ovet ja muut aukot ovat tiiviisti suljettu. Tarkista myös, että tilojen lämmitysjärjestelmä toimii kunnolla. Jos sisälämpötila uhkaa laskea pakkasen puolelle, käytä lisälämmitintä, toimialapäällikkö Arvo Ylönen LVI-TU ry:stä muistuttaa tiedotteessa.

Paksu lumipeite toimii eristeenä maassa oleville putkille, mutta jos lunta ei ole, niin riskiä voi pienentää laittamalla putkireittien kohdalle eristysmateriaalia.

Vapaa-ajan asunnoissa ja tiloissa, joissa ei päivittäin oleskella, lämmitysjärjestelmän toiminta on tarkistettava ennen pakkasten kiristymistä. Tarkastuskäyntien yhteydessä sisätilojen väliovet voi jättää auki.

– Mikäli putket ovat jäätyneet aiempina vuosina, niiden jäätyminen on todennäköistä tänäkin talvena. Kovimmilla pakkasilla äärimmäisenä varokeinona voi jättää hanan auki pienelle virtaukselle, sillä virtaava vesi ei jäädy niin helposti, Ylönen kertoo.

Pakkaskauden lähestyessä myös automatiikan ja lämmityksen toiminta on hyvä tarkistaa. Huoltoliikkeen tekemä tarkastus on aina edullisempi vaihtoehto kuin jäätymisvaurioiden korjaus.

Ylönen muistuttaa myös, että putkien sulattaminen vaatii oikeita menetelmiä ja laitteita, sillä niillä estetään lisävahinkojen syntyminen.

– Jos kaikista varotoimista huolimatta putket ovat jäätyneet, niiden sulattaminen kannattaa jättää ammattitaitoisen LVI-liikkeen tehtäväksi. Pahimmassa tapauksessa vesi on jäätyessään ja laajetessaan voinut rikkoa putken, Ylönen huomauttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)