Verkkouutiset

Hallitukselle eduskunnan luottamus äänin 104-85 – entinen PS nyt neljässä eri ryhmässä

Uusi vaihtoehto äänesti hallituksen luottamuksen puolesta ja perussuomalaiset hallitusta vastaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta äänesti tiistain täysistunnossaan hallitukselle maanantaina esitetystä epäluottamuslauseesta.

Mielenkiintoa äänestykselle antoi perussuomalaisten viimeviikkoinen hajoaminen ja siitä seuranneet muutokset hallituksen ja opposition välisissä voimasuhteissa.

Opposition perussuomalaisilla on nyt 15 kansanedustajaa. Hallitusryhmä Uudella vaihtoehdolla on 19 kansanedustajaa ja lisäksi ryhmään kuuluu eduskunnan puhemies, joka ei osallistu äänestyksiin.

Asiakohtana oli hallituksen antama tiedonanto parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneesta muutoksesta. Hallituksen mukaan ”hallitus jatkaa työtään toukokuussa 2015 eduskunnalle annetun hallitusohjelman mukaisesti. Hallituksen parlamentaarisessa pohjassa tapahtuneella muutoksella ei ole vaikutusta valtioneuvoston jäsenistöön tai kokoonpanoon”.

Eduskunnassa äänestettiin ensin kahden epäluottamuslause-esityksen välillä. Sdp:n Antti Lindtmanin esitys sai 173 ääntä ja perussuomalaisten Laura Huhtasaaren esitys 16 ääntä.

Varsinaisessa epäluottamusäänestyksessä hallituksen puoli sai 104 ääntä ja Lindtmanin esitys epäluottamuslauseesta 85 ääntä. Poissa oli 10 kansanedustajaa.

Uuden vaihtoehdon 19 kansanedustajaa äänesti hallituksen puolella ja 15 perussuomalaista kansanedustaja äänesti hallitusta vastaan.

Eduskuntaryhmä Juvosen perustanut Arja Juvonen äänesti opposition mukana eli epäluottamuslauseen puolesta.

Perussuomalaisista niin ikään eronnut ja Eduskuntaryhmä Ruohon perustanut Veera Ruoho äänesti hallituksen mukana eli epäluottamuslausetta vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)