Verkkouutiset

Luonan toimitusjohtaja syyttää Helsingin Sanomia virheellisistä väitteistä

Luonan toimitusjohtaja Milja Saksi puolustautuu väitteiltä vastaanottokeskuksissa havaituista ongelmista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina Luona Oy:n pyörittämissä vastaanottokeskuksissa havaituista ongelmista. Lehden mukaan vastaanottokeskuksiin palkattiin kokemattomia ja epäpäteviä työntekijöitä eikä heitä ohjeistettu toiminnassaan. Varijat käyttäytyivät lehden mukaan turvapaikanhakijoita vastaan väkivaltaisesti.

Luonan toimitusjohtaja Milja Saksi sanoo nyt, että Helsingin Sanomien ”jutussa on lukuisia asiavirheitä ja monia väitteitä, jotka eivät perustu tosiasioihin”.

Saksi sanoo luottavansa Maahanmuuttoviraston arvioon Luonan palvelujen laadusta.

Saksin mukaan maahanmuuttokriisi on ollut kaikille toimijoille mittasuhteidensa vuoksi uusi tilanne.

”Kaiken kaikkiaan Suomessa on selvitty hyvin, mutta se on vaatinut kaikilta mukana olleilta, niin julkisilta, kolmannen sektorin toimijoilta kuin yksityisiltä, venymistä ja nöyryyttä opetella uutta”, Luonan lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) totesi tiistaina Helsingin Sanomille, että monet Luonan vastaanottokeskuksissa esiintyneistä ongelmista on nyt korjattu.

– Tilanne on nyt paremmalla tolalla, Orpo sanoi Helsingin Sanomille.

Orpon mukaan ”virheisiin on puututtu ja virheet on taklattu”.

Luona vetoaa tiedotteessaan Orpoon.

”Nykyinen tilanne on hyvä ja kuten sisäministeri Petteri Orpo vahvistaa, tunnistetut puutteet Luonan toiminnassa on korjattu Maahanmuuttoviraston valvonnassa alkuvuodesta 2016”, Luonan lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Luonan toimitusjohtajan Milja Saksin mielestä vastuiden ja roolien lisäksi yhteisten tavoitteiden ja mittarien asettaminen edistäisi paitsi yhteistyön kehittymistä myös tuotettujen palveluiden laatua.

– Onnistumista ja palveluiden vaikuttavuutta pitäisi voida mitata, Saksi sanoo. 

– Olemme aktiivisesti mukana kehittämässä uusia ratkaisuja muun muassa kotouttamiseen, ja käymme mieluusti asiapohjaista keskustelua kaikkien kanssa, Saksi korostaa.

”Turvapaikanhakijoiden määrän nopea kasvu viime syksynä osoitti paitsi puutteita suomalaisen yhteiskunnan valmiudessa vastata äkilliseen olosuhteiden muutokseen myös sen, että Suomesta löytyy kolmannen sektorin toimijoiden lisäksi julkisia ja yksityisiä toimijoita, joilla on rohkeutta lähteä mukaan ratkaisemaan akuuttia humanitääristä kriisiä”, Luonan tiedotteessa todetaan.

– Mukaan lähdettiin Maahanmuuttoviraston aloitteesta. Koimme, että olisi ollut vastuutonta olla vastaamatta haasteeseen, joka koskettaa koko suomalaista yhteiskuntaa, Saksi sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)