Verkkouutiset

PS-Nuoret vaatii palauttamaan Lotta Svärd -järjestön kunnian

Perussuomalaiset Nuoret järjestää alkuvuonna 2017 kunnianpalautuskampanjan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaiset Nuorten mukaan kampanja nostaa ansaitsemaansa arvostukseen sellaiset suomalaiset toimijat, ryhmät ja henkilöt, joiden maine on perusteettomasti julkisuudessa loattu.

PS-Nuoret vaatii, että sotien aikana toimineen naisten vapaaehtoisen maanpuolustusjärjestön Lotta Svärdin kunnia palautetaan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

– Jatkosodan jälkeen Neuvostoliiton valvontakomissio leimasi häpeällisesti Lotta Svärdin ”fasistiseksi järjestöksi” ja määräsi sen lakkautettavaksi, mikä oli kansakuntaamme kohtaan historiallinen vääryys ja oikeusmurha, PS-Nuoret toteaa.

Lottien riveissä palveli sotiemme aikaan satoja tuhansia naisia, ja he olivat korvaamaton apu maamme taistelussa vapaudesta ja itsenäisyydestä. Ilman lottia ja Lotta Svärd -järjestöä eivät huoltopalvelut rintamalla tai kotona olisi toimineet. Lotat toimivat aktiivisesti muun muassa ruokahuolto-, lääkintä-, ilmavalvonta-, viestintä- ja toimistotehtävissä.

– On häpeällistä, miten kansakuntamme pelastumiseen keskeisesti vaikuttanutta järjestöä väitetään edelleen fasistiseksi. Sadat tuhannet naiset toimivat lottina sotien aikana ja kansakuntamme arvostaa heidän työtänsä. On siis aika palauttaa Lotta Svärdin kunnia ja antaa arvo heille, keille se kuuluu. Lotta Svärd, jos joku, kunniansa ansaitsee, vaatii Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Samuli Voutila.

Perussuomalaiset Nuoret esittää, että Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi valtioneuvosto/eduskunta antaa julistuksen siitä, ettei Suomi jaa Neuvostoliiton valvontakomission asettamaa perusteetonta näkemystä Lotta Svärd -järjestön fasistisuudesta ja täten järjestö on mahdollista perustaa uudelleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)