Verkkouutiset

”Valtiolla lomaa olisi 52 päivää”. ”Tässä ei ole kerta kaikkiaan mitään järkeä”.

Suomen valtion töistä pois siirtynyt ihmettelee menetettyjä vuosilomaetujaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liberan tutkimusjohtaja VTT Heikki Pursiainen kertoo ajatuspajan sivuilla loma-asioistaan ”siinä toivossa, että ne valaisevat suomalaisia lomakäytäntöjä yleisemmin”.

Heikki Pursiainen kertoo vielä äskettäin työskennelleensä valtion palveluksessa ja saaneensa toukokuussa päätöksen 17 palveluvuoden vuosilomasta.

Hänen vuosilomaoikeutensa on 38 päivää. Lisäksi hänellä on mahdollisuus vaihtaa lomarahoja vapaiksi 14 päivää.

– Jos siis olisin jäänyt valtion palvelukseen, minulla olisi lomaa 52 päivää vuodessa… Valtio kannustaisi siis minua 40 vuoden iässä siirtymään käytännössä nelipäiväiselle viikolle, Heikki Pursiainen kirjoittaa.

– Minun kaltaisiani virkamiehiä pitäisi kannustaa tekemään enemmän, ei vähemmän töitä. Sen sijaan järjestelmä lahjoo minua lomailemaan 10 viikkoa vuodessa tai jättämään maanantait väliin.

– Tässä ei ole kerta kaikkiaan mitään järkeä, hän voihkaisee.

Pursiaisen mielestä ”jopa järjestelmä, jossa työntekijän palkkaa nostettaisiin automaattisesti palvelusvuosien mukaan, olisi viisaampi. Se ei sentään kannustaisi olemaan jatkuvasti lomalla”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)