Verkkouutiset

Kansanedustaja vaatii sähköauton latauspisteitä työntekijän henkilöstöeduksi

Mats Löfströmin mielestä oman sähköauton lataamista ei pitäisi laskea veronalaiseksi luontoiseduksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Toistaiseksi sähköautojen määrä Suomessa on suhteellisen alhainen ja suurin haaste on edelleen miten kannustaa hankkimaan sähköautoja, Ahvenanmaan kansanedustaja Mats Löfström toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa suhteellisen helppo panostus olisi, ettei oman sähköauton lataamista työpaikalla laskettaisi työntekijän veronalaiseksi luontoiseduksi.

Nykyisellään työnantajan tarjoama mahdollisuus ladata työntekijän sähköautoa työpaikalla lasketaan verotuksen alaiseksi ansiotuloksi.

– Mikäli sen sijaan olisi mahdollista luokitella latauspisteet työntekijöiden tavalliseksi henkilöstöeduksi, olisi toimenpide helppo kannustin yrittäjille investoida latauspisteisiin työpaikoilla. Tämä toimisi hyvänä lisänä niille panostuksille, joita tehdään latausinfrastruktuurin parantamiseksi, Löfström sanoo.

Hänen mukaansa muutos helpottaisi työntekijän arkea ja houkuttelisi useampia investoimaan sähköautoon.

– Nykyisellään huolen aiheena on, missä muualla kuin kotona autoa voi ladata akun ollessa vähissä. Panostus olisi lisäksi kustannustehokas ja puolustettavissa suhteessa siihen, että toimenpide käytännössä voisi lisätä sähköautojen määrää Suomessa.

Mats Löfström on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen aiheesta ja valmistelee lisäksi toimenpidealoitetta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)